Izgató telefon

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. március 10. 20:28
Exciting, azaz igató annak az új, Samsung telefonnak a neve, amely a héten jelenik meg a Westel MMS-telefonos kínálatában. A forgatható kamerával, zoom-os lehetőséggel is ellátott fényképezőgép-telefon ára két éves előfizetéssel nem egészen százezer forint.
A Samsung SGH V200 színes kijelzőjén kétféleképp is megjeleníthetjük a menürendszert, miképp az egyéni háttérkép-beállítás is módot ad némi perszonalizációra. Ugyancsak a személyességet növeli, hogy éppen madárcsicsergést vagy keringőt állítunk-e be csengőhangnak, természetesen mindkettőt és a többi három tucatot is polifonikus hangzásban.

Az üzletembereknek hasznos lehetőségek közül hiányzik a bluetooth kapcsolat (természetesen infra illetve vezetékes adatátvitel van), és nem annyira sokoldalú a határidőnapló-naptár-funkció illetve üzemmód-választás sem, mint az e téren szabványt teremtő Nokia 6310-es esetében. Viszont azt az üzletemberek is tudják értékelni, hogy 500 telefonszám eltárolható a készülék memóriájában, ezek és más bejegyzések oda-vissza küldözgethetők egy számítógépbe illetve számítógépből, és egyetlen gombnyomással (#) elnémíthatjuk (remegősre állíthatjuk) a készüléket. A háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz) készülék támogatja a GPRS adatátvitelt, amivel a WAP oldalakat is gyorsabban böngészhetjük. A korábbi Samsung modellekhez hasonlóan van egy kisméretű második (külső) kijelző is a készüléken, ahol lényegében azt látjuk, amit a nem kinyitható készülékek normál kijelzőjén...

A legfőbb előny persze a kamera, amely 180 fokos forgatással azt is lehetővé teszi, hogy önmagunkat fényképezzük, és azt is, hogy a velünk szemben álló világot, a nagyméretű színes kijelzőn állítva be (világosság-sötétség, zoom, késleltetett expozíció) a képet. A nagyításnak igazán csak MMS-küldésnél van jelentősége, mert telefon-képernyőn a zoom valóban nagyít, de ha e-mail címre elküldjük a képet, akkor a számítógépen látjuk, hogy a zoom tulajdonképpen képkivágás, a távolról közelre hozott arc egy kisebb képméretben jelenik meg. A maximális képméret egyébként 352x288 pixel, ez nyomdai felbontásra kevés (300 dpi mellett 2-3-es bélyegnagyságú képet látunk) de képernyőn elegendő lehet, bár a minőséghez megfelelő megvilágítás és biztos kéz is kell... Nekünk így sikerült például az IVSZ múlt heti díjkiosztó ünnepségén az év menedzsereit "telefonvégre" kapnunk:

A beépített kamerával készített képek MMS-ben vagy e-mailben is elküldhetők. A méretek: a 91x48x23 milliméteres V200-as beépített akkumulátorával együtt 96 grammot nyom. A gyári dobozban két akkumulátor van, mindegyik egy feltöltéssel 4 óra beszélgetést vagy 100 óra készenlétet tesz lehetővé. A gyári felszerelés még egy headset és egy adatkábel.

Információink szerint a V200-ast a Westel a héten kezdi forgalmazni, ára egy éves előfizetéssel 109900 Ft., 2 éves előfizetéssel pedig 99900 Ft.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05