Új vállalatirányítási szakkönyv az SAP-tól

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. március 11. 11:08
Az ellátásilánc-kezelő megoldások vezető nemzetközi szállítójának új könyve bemutatja, miként állíthatják a vállalatok az adaptív ellátásilánc-kezelő hálózatok alkalmazása terén szerzett tapasztalatokat a mindennapi üzleti működés sikerének szolgálatába.
A vállalatokat és azok ellátási láncát érintő kérdésekkel kapcsolatos szakmai párbeszéd ösztönzése mellett elkötelezett SAP bemutatta "Adapt or Die" címet viselő, új vállalatirányítási szakkönyvét. A mű arra keres választ, miként segítheti hozzá az adaptív üzleti működés alapelveinek alkalmazása a vállalatokat gazdasági teljesítményük javításához. Az új könyv szerzője Claus Heinrich, az SAP Igazgatótanácsának tagja, aki kiemelt szerepet játszott a vállalat ellátásilánc-kezelő megoldások globális piacán birtokolt első helyének megszerzésében. A könyv bemutatására az Illinois állambeli Chicagóban, a március 3. és 6. között megrendezett National Manufacturing Week szakkonferencia keretében került sor.

Az "Adapt or Die" leírja, miként segíthetik elő az adaptív vállalati hálózatok az üzleti sikert a XXI. században. Az adaptív hálózatok kialakításához a gazdaság szereplőinek az adaptív ellátásilánc-hálózatok koncepciója alapján kell továbbfejleszteniük jelenlegi vállalatirányítási gyakorlatukat. Az SAP először a floridai Orlandóban megtartott 2001. évi SAPPHIRE nemzetközi ügyfélkonferenciáján számolt be az adaptív ellátásilánc-hálózatokkal kapcsolatos stratégiájáról. Az adaptív ellátásilánc-hálózat kiépítéséhez át kell térni az egyes vállalatokon belüli koncentrált, központosított lineáris ellátási láncokról az ellátási lánchoz tartozó partnerek virtuális hálózatát támogató, osztott ellátási láncra. Az adaptív hálózatokban egyszerűbb nyomon követni a fontos adatokat, így a vállalat rugalmasabban reagálhat a napjaink gazdasági környezetére jellemző, gyors ütemű változásokra. Az adaptív ellátásilánc-kezelő hálózat olyan egyenrangú partnerek hálózata, amelyek gyors reagálókészségük révén valós időben képesek kielégíteni ügyfeleik szükségleteit.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05