A Netért a Vodafone GPRS bojkottjára szólít

Szalay Dániel, 2003. március 13. 14:14
A Netfelhasználók Érdekvédelmi Társasága Egyesület felkérte a Dr. Magyar György és Társai Ügyvédi Irodát, és annak vezetőjét, Dr. Magyar Györgyöt, hogy vizsgálja meg jogi szempontból a Vodafone (V.R.A.M. Rt.) Általános Szerződési Feltételek egyoldalú módosítása és az 1 Gigabyte-os adatforgalmi korlátozás nyomán kialakult helyzet jogszerűségét.
A NETÉRT a Dr. Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda előzetes tanácsa alapján javasolja a Vodafone GPRS internetet használó 20.000 előfizetőnek, tagjainak, szimpatizánsainak, hogy az előfizetők ne vegyék igénybe a Vodafone GPRS internetszolgáltatását 2003. március 15. 00.00 órától, azaz péntek éjféltől.

A NETÉRT ezt azért javasolja, mert a Vodafone (V.R.A.M. Rt.) Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) szerint az egyoldalú ÁSZF módosításnak és az adatforgalmi korlátozás ráutaló magatartással történő elfogadásának minősül, és ezáltal az előfizető automatikusan elfogadja az egyoldalú módosítást és korlátozást.

A jogi véleményezést és értelmezést, valamint az ÁSZF áttanulmányozását a Dr. Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda elvégzi, és a NETÉRT tartja magát álláspontjához, hogy a kérdésben felmerülhet a Rock'n'Roll és internet előfizetők megtévesztésének és sérelmükre elkövetett erőfölénnyel való visszaélés gyanúja.

A NETÉRT ismételten felszólítja a V.R.A.M. Rt-t, hogy vonja vissza az adatforgalmi korlátozást, és tegye lehetővé 2002. július 15. és 2003. február 28. közt szerződő ügyfelei számára - akik már az előfizetéskor igényelték a GPRS internetszolgáltatást - az előfizetői szerződés felbontását anélkül, hogy a hűségnyilatkozatban foglalt összeget megfizetnék.

Kulcsszavak: jog GPRS Vodafone-hu NETÉRT

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05