BT: terjeszkedés Magyarországon - új közép- és kelet-európai kommunikációs igazgató

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. március 14. 12:32
2003 februárjában a BT Wilfried Ruszt nevezte ki Közép-és Kelet-Európáért felelős kommunikációs igazgatójának. Ruß Münchenből felügyeli majd a régióban folyó összes kommunikációs tevékenységet, és támogatja a cég azon törekvéseit, hogy a BT üzleti szolgáltatások és megoldások gyorsan kialakuló igényeinek megfelelő megoldásokat fejlesszen tovább Magyarországon, ahol a BT 1999-óta folytatja üzleti tevékenységét.
Új kinevezés történt a British Telecom regionális leányvállalatánál, a BT Hungáriánál is. A cég új üzleti megoldások, üzletfejlesztési igazgatója Pörneczi Tamás, aki új pozíciójában a BT megoldások üzletág kelet-közép- európai régióban történő kiterjesztéséért felelős. Pörneczi az idén csatlakozott a BT Hungáriához, előtte pedig a Siemens Rt. Siemens Üzleti Szolgáltatások divíziójánál dolgozott értékesítési vezetőként, ahol számos állami projektben vett részt.

Wilfried Rusz szerint: "A magyar piac nagyon fontos számunkra, ahol már több mint 200 ügyféllel rendelkezünk és ahol kiegyensúlyozott helyi és globális ügyfél-portfólió kialakítására törekszünk. Pillanatnyilag még mindig több bevételünk származik a hagyományos telekommunikációs szolgáltatásokból, de erősségünk a komplex megoldások nyújtása az ICT szektorban. A BT nyújtotta szolgáltatások kiterjednek a field service management, MPLS, átvitel és összekapcsolhatóság szolgáltatásokra, IP alapú üzleti, és sok egyéb megoldásra, melyek lehetővé teszik a meglévő infrastruktúra hatékony felhasználását. Becsléseink szerint az ilyen továbbfejlesztett szolgáltatások iránti igény rohamosan fog nőni Magyarországon, aminek következtében ebben az évben a BT-megrendelések 100%-os növekedésére számítunk."

A magyar telekommunikációs piac lassan de biztosan halad a liberalizáció felé, és így egyre növekvő érdeklődést generál a nemzetközi szolgáltatók, így a British Telecom részéről is, amely egyike az egyre növekvő, ugyanakkor pénzügyileg stabil európai telekommunikációs vállalatoknak.

A BT komoly potenciált lát a magyarországi állami projektek terén is. A német-és spanyolországi sikertörténetek egyértelmûen bizonyítják, hogy a BT képes sikeresen pozicionálni magát ezekben a szegmensekben is. Jó példa erre a németországi Bajor Szövetségi Kormánnyal teljes kommunikációs hálózat nyújtásáról kötött szerzõdés, amely a BT eddigi legnagyobb üzleti sikere az Egyesült Királyságon (UK) kívül, és melynek értéke az elkövetkezendõ 7 évben 200 millió euró. A projekt a Bajor Szövetségi Kormány teljes telekommunikációs hálózatának átalakítására vonatkozik. A BT Bajorország 2000 pontján telepít hálózati kapcsolatokat MPLS (Multi Protocol Label Switching) szolgáltatásán keresztül, vezetékes hang szolgáltatást és internet hozzáférést nyújtva. A szerzõdést a BT egy olyan erõs versenyben nyerte el, melynek egyik résztvevõje a Deutsche Telekom volt. A BT másik frissen kötött 20 millió euró értékû állami szerzõdése a Spanyol Közigazgatási Minisztériummal (MAP- Ministerio de Administraciones Públicas) jött létre vezetékes hang-, adat- és internetszolgáltatások nyújtásáról az elkövetkezendõ 4 évben. Ez a két szerzõdés jól demonstrálja, hogy a BT-t képes nyerni a helyi telekom cégekkel szemben még az állami szektorban is, és olyan nemzetközi szereplõnek tekintik, amely sikeresen versenyez bárhol Európában.

Kulcsszavak: +céginfo BT

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50