KiSS lejátszók a CeBIT 2003-on

Tóth Kristóf, 2003. március 20. 09:43
A Kiss Technology a DivXNetworksszel karöltve a CeBIT 2003-on kiállította a KiSS DP-450-et, valamint a KiSS DP-500-at, melyek a világ első olyan, Ethernet csatlakozással (DP-500) rendelkező, kereskedelmi forgalomban kapható videolejátszó berendezései, melyek a ma létező összes DivX szabvánnyal kompatibilisek. A kiállításon ezenkívül bemutatkozott az a KiSS PC-link nevezetű szoftver is, melynek segítségével a lejátszókra tölthetők a számítógépeken tárolt, adott esetben védett videoanyagok, majd pedig megtekinthetők a televíziós készülékeken.
A CeBIT-en tartott bemutatók kapcsán többször is elhangzott, hogy a Kiss Technology KiSS DP-450, valamint a KiSS DP-500 típusjelzésű asztali videolejátszói a világon elsőként teljesítették a DivXNetworks szigorú tesztviszgálatait, és elmondható róluk, hogy tökéletesen kompatibilisek az összes régi és új DivX szabvánnyal. A Sigma Design által kifejlesztett dekóderchipre épülő KiSS lejátszók azonban nem egyszerűen csak az összes 3.xx, 4.xx, 5.xx verziójú DivX szabvánnyal kompatibilisek, hanem e mellett az általuk lejtszott hang és kép minősége is első osztályú.

"A KiSS DP-450 és KiSS DP-500 mindenképpen mérföldkőnek számít a KiSS Technology történelmében. Legújabb videolejátszóinknak köszönhetően a felhasználók millióinak nyílik lehetősége arra, hogy különböző tömörített videofelvételeiket a számítógép képernyőjén kívül immár a televíziós készülékeken is megtekinthessék" - nyilatkozta a CeBIT-en tartott sajtótájékoztatók egyikén Bo Lustrup, a Kiss Technology marketingmenedzsere.

A többek közt Ethernet kontrollerrel is ellátott KiSS DP-500-as csúcsmodell természetesen nemcsak a különböző DivX filmek lejátszására képes, így például többek közt tökéletesen kezeli a DVD-, SVCD-, VCD- és CD-lemezeket, lejátsza az mp3, valamint Ogg Vorbis zenei felvételeket, ezenkívül pedig az újraírható CD-RW, illetve DVD-RW lemezekkel is kompatibilis. A KiSS DP-500 révén nemcsak filmeket lehet nézni, hanem akár zenei felvételeket is lehet hallgatni, képeket lehet böngészni, sőt még internetes rádiókat is lehet fogni a segítségével - mondta Lustrupa, aki elárulta, hogy a Kiss Technology még számos újdonságot tartogat az idei esztendőre.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05