Intel: három új processzor PDA-khoz

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. március 25. 20:16
Az Intel bejelentette három új, a PDA-khoz (personal digital assistant, elektronikus személyi titkár) készített processzorát. Az új processzorok a legmodernebb mikroprocesszor-tokozási és összeépítési (stacking) technikákat alkalmazzák, és az előző változatokhoz képest kevesebb helyen nagyobb teljesítményt és hosszabb akkumulátor-élettartamot nyújtanak.
A mai bejelentés tárgya az Intel PXA263 - az Intel első PDA-kba szánt összeépített processzora, az Intel PXA260 - egy kisebb, "lábkompatibilis" termék, amely az OEM-ek számára megkönnyíti és költséghatékonnyá teszi egy PDA-változat továbbfejlesztését, és az Intel PXA255 - a népszerű Intel PXA250 processzor kiváltására - amely kibővíti a PDA-k általános rendszerteljesítményét és az akkumulátorok élettartamát.

Az Intel ezenfelül tovább növeli az új Intel XScale technológiára épülő processzorok értékét a vezeték nélküli intelligens képernyős, valamint a hordozható médialejátszós (portable media player, PMP) piaci szegmensben. A Fujitsu, a Philips, a Trigem, a Wyse és a ViewSonic már az Intel XScale technológiájára épülő processzorokkal felszerelt intelligens képernyőket szállít, az új processzorokat pedig használni fogja a megjelenés előtt álló új verziókban. A hordozható médialejátszókat gyártó cégek (pl. a Creative, a Philips,a Samsung és a Sonicblue) szintén azt tervezik, hogy berendezéseikben kihasználják az induló Intel PXA processzorcsalád nagy teljesítményéből és alacsony energiafelhasználásából fakadó előnyöket.

Kulcsszavak: pda processzor Intel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09