Csillag István az Ericsson Magyarországnál

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. március 26. 13:12
Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter tegnap látogatást tett az Ericsson Magyarország telekommunikációs gyártó vállalat óbudai telephelyén, ahol Fodor István elnök, Staffan Pehrson vezérigazgató, Boda Miklós kutatás-fejlesztési igazgató, vezérigazgató-helyettes és Monszpart Zsolt vezérigazgató-helyettes fogadták.
A találkozó során elsősorban iparpolitikai kérdésekről volt szó. A miniszter tájékoztatást adott a gazdaság jelenlegi helyzetéről és a minisztérium terveiről. A vállalat vezetői ismertették a cég múltját, helyzetét és jövőbeni elképzeléseit. Részletesen bemutatták a kutatás és a fejlesztés kiépítésének stratégiáját, a regionális szakértői központ kialakításának történetét és módját. A konzultáció-jellegű megbeszélésen sok szó esett aktuális iparpolitikai kérdésekről. Csillag István miniszter kijelentette: "Optimista vagyok a hazai gazdaság helyzetét illetően, de a fejlett technológiák hazai művelése területén még sok, az Ericssonhoz hasonló példára van szükségünk. Különösen az egyetemekkel folytatott együttműködés ericssonos modelljét tartom követendőnek."

A megbeszélésen szóba kerültek a hazai információs társadalom dinamikus építésének iparpolitikai vonzatai is. Fodor István és Staffan Pehrson ismertették a miniszterrel azokat a lehetséges programokat, amelyek segítségével a hazai infokommunikációs kis- és közepes vállalatok egy része nemzetközivé válhat.

"A recessziós környezet ellenére Magyarországnak jó esélyei vannak néhány fejlett technológiájú ágazatban európai-szintű kitörésre. Tizenkét év iparfejlesztési munkánk alapján vallom, hogy a nemzetközi technológia tartós hazai K+F jelenlétét a lépésről-lépésre stratégiájával és értékek megjelenítésével lehet megvalósítani." - nyilatkozta Fodor István, az Ericsson Magyarország elnöke.

Kulcsszavak: +céginfo Ericsson-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50