Innovációs díjat kapott a Kürt

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. március 27. 13:07
Idén tizenegyedik alkalommal ítélte oda a Magyar Innovációs Alapítvány az Innovációs Nagydíjat, illetve további kilenc kiemelkedő innovációért járó díjat. Immáron másodszor szerepel a díjazottak között a Kürt Rt., amely ezúttal az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2002. évi Informatikai Innovációs Díjában részesült. Az elismerést a Kürt nemzetközi szinten is kimagasló adatvédelmi, adatbiztonsági technológiájáért, módszertanáért és szaktudásáért kapta.
Az ünnepélyes díjátadásra március 27-én került sor a Parlamentben, a nagydíjat Mádl Ferenc köztársasági elnök, a Kürt innovációs díját pedig Kovács Kálmán, az IHM minisztere adta át.

Idén a bírálóbizottság a formai és tartalmi szempontok alapján a 66 beérkezett pályázatból 63-at minősített 2002-ben megvalósult eredményes és sikeres innovációnak.

A Kürt 1994-ben már elnyerte az Innovációs nagydíjat az Adatmentési Technológia Kidolgozásáért. Idén a határainkon túl is sikeres Informatikai Biztonsági Technológia (IBiT) kidolgozott módszertanával és alkalmazásával, valamint hazai és nemzetközi piaci bevezetésével pályázott. Az innováció jelen esetben az informatikai biztonság meghatározhatóvá, mérhetővé tételére irányult, arra, hogy hogyan csökkenthető hatékonyan és gazdaságosan egy vállalat informatikai kockázata, és hogyan biztosíható a szervezetek üzleti folyamatainak folytonossága. A díj annak az elismerése, ahogyan kifejlesztett módszertanával a Kürt mindezt a mindennapok nyelvére lefordította.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09