Lelassíthatja a számítógépeket az XP SP1 javítócsomag

Tóth Kristóf, 2003. március 29. 20:03
A szoftveróriás Microsoft elismerte, és ki is javította azt a hibát, amely a Windows XP Service Pack 1 frissítőcsomagban található, és a rendszer jelentős lelassulását okozhatja.
A javítás egyelőre még nincsen teljesen kész formában, így a társaság ez idáig nem is tette azt elérhetővé.

A Windows XP Service Pack 1 több ponton is jelentős módosításokat végez az operációs rendszer memóriakezelő rendszerében, amelynek következtében a nagy memóriablokkokat igénylő alkalmazások betöltése akár tízszer hosszabb ideig is eltarthat, mint a javítócsomag nélküli Windows XP rendszeren, derült ki a szoftveróriás közleményéből. A hiba elsősorban azokat a programokat érinti, amelyek gyakran futnak a számítógépen, és sűrűn foglalnak le, majd szabadítanak fel nagyobb memóriaterületeket. A társaság a napokban részletes leírást adott ki a problémáról technikai támogatással foglalkozó weboldalán.

A közelmúltban felfedezett probléma a Windows XP Professional és Home Edition kiadásait egyaránt érinti. Az XP Service Pack 1 még tavaly szeptemberben látott napvilágot, és számos biztonsági problémára, illetve egyéb hibára nyújt megolást a felhasználók számára.

A Microsoft arra kéri a felhasználókat, hogy amennyiben a mostani probléma nem érinti őket súlyosan, várják meg a következő Windows XP Service Pack javítócsomag kiadását, amely ki fogja küszöbölni azt. A javítás egyelőre csak úgy érhető el, ha a felhasználó telefonon kapcsolatba lép a társaság terméktámogatási osztályával, és közvetlenül kéri a javítófolt biztosítását.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50