Videotartalom 3G nélkül

Kollár Csaba, 2003. április 3. 05:41
Elsőként a portugál fiatalok használhatják azt az új Vodafone-alkalmazást, aminek a segítségével az élő, teljes focimeccset is megtekinthetik mobiltelefonjukon.
A mobilszolgáltató és a TVI televíziós csatorna között kötött megállapodás értelmében azok a Vodafone Telecel-ügyfelek, akik Nokia GPRS 7650 modellel rendelkeznek, igénybe vehetik a Vodafone live! videoszolgáltatásait. Az új szolgáltatás március 29-én indult azzal, hogy az érdeklődők megtekinthették a Portugália-Brazília focimérkőzést.

Az este 8 órakor kezdődő mérkőzést a Vodafone Telecel hálózatán folyamatosan kísérhették végig a rajongók, akiknek lehetőségük volt arra is, hogy menet közben kapcsolódjanak be a közvetítésbe.

Elemzők rámutatnak arra, hogy a Vodafone Portugáliában indított videoszolgáltatása hátterében az (is) áll, hogy minél jobban szeretné kiszorítani a piacról versenytársát, a Hutchison 3G UK-t, amelyik hasonló szolgáltatással jelentkezett; az Anglia-Liechtenstein meccset közvetítette.

A 3G Newsroom szakírója, Tom Woodmann szerint "egyértelmű a Vodafone időzítése; nem is időzíthette volna jobban az új szolgáltatás indítását. A Vodafone azzal is piaci előnyökre tehet szert a mobilkommunikációs piacon, hogy az olyan - sokak által 3G-snek gondolt - szolgáltatásokat, mint az MMS, vagy az azonnali hírek nem csak 3G-kompatibilis, hanem 2,5G-s készülékekkel is elérhetővé teszi."

Kulcsszavak: MMS Vodafone +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09