Az alternatívok üdvözlik a telefontarifa-csökkentési szándékot

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. április 3. 18:36
Az Alternatív Szolgáltatók Egyesülete (Antenna Hungária, BankNet, BT, e-Tel, EuroWeb, GTS-Datanet, Hungaro DigiTel, PanTel, UPC) üdvözli Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter kijelentését, amely szerint a tárca végre célul tűzte ki a telefontarifák jelentős csökkentését, és a 2001-ben elfogadott hírközlési törvény módosítását.
Az alternatív távközlési vállalatok örömmel nyugtázzák az Informatikai és Hírközlési Minisztérium eltökéltségét a vezetékestelefon-piaci verseny megteremtésében. Kovács Kálmán miniszter nemrég adott nyilatkozatában beszámolt arról, hogy az IHM tervei szerint készülő új hírközlési törvény megengedi majd a telefontársaságoknak, hogy költségalapon határozzák meg az összekapcsolási díjakat, úgy, hogy ezek a tarifák - az EU elvárásainak megfelelően - nem lehetnek magasabbak majd az uniós átlagnál.

Az ATSZE egyetért azzal a megállapítással, hogy a vezetékes hálózatok összekapcsolási díjai - amelyet akkor fizetnek egymásnak a telefontársaságok, ha előfizetőik más hálózat előfizetőjét hívják - Magyarországon jelenleg páratlanul magasak, és ez akadályozza a valódi verseny kialakulását. Az európai uniós átlagárnál hazánkban jelenleg ennek többszörösét - például országos végződtetés esetén Európai Unió vizsgálata szerint szerint közel 2,5-szeresét - kell fizetni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09