Négy év alatt megtöbbszörözte piaci részesedését a Lexmark Magyarországon

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. április 9. 14:31
A Lexmark 1991-es megalakulása óta nyomtatókat és nyomtatással kapcsolatos megoldásokat fejleszt, gyárt és értékesít. A vállalat közel négy éve van jelen termékeivel a magyar piacon. 2001-ig csak nagykereskedőin keresztül képviseltette magát, 2001 decemberében CEEmark Hungary Kft. néven vegyes vállalati formában képviseleti irodát irodát nyitott Budapesten.
A CEEmark Hungary létrehozásával két célt kíván elérni a cég: még jobban kiszolgálni a magyar felhasználókat, és erősíteni helyi piaci jelenlétét. A vállalat azonban nem csak a nyomtatási megoldások szállításában érdekelt, hanem kapcsolódó szolgáltatásként tanácsadóként segíti a költséghatékony üzemeltetés kialakítását.

"Az üzleti modell nem változik, a termékeket továbbra is a nagykereskedőktől, illetve a viszonteladóktól lehet megvásárolni - adta tudtunkra Barabás György, a CEEmark Hungary ügyvezető igazgatója - A Lexmark az elmúlt néhány évben megtöbbszörözte magyarországi piaci részesedését. Ma már méltó és preferált versenytársa a piac többi résztvevőjének."

A Lexmark összesített piaci részesedése Amerikában és Nyugat-Európában a második legnagyobb, közvetlenül a HP után. Magyarországon a tintasugaras nyomtatók piacán (2002-es IDC adatok szerint) 12%-os részesedésével a 3-4. helyen áll. A lézernyomtatóik értékesítési adatai szerint negyedik. Magyarországon elsősorban a nagyvállalatoknak és a kis, otthoni felhasználóknak szállítanak termékeket, de Barabás György elmondása szerint az állami szektor érdeklődése is jelentős. Mindenesetre a Lexmark bizalma töretlen a magyar piac iránt, hiszen a hosszú távú tervek között szerepel egy magyarországi gyár felépítése is.

Ellentétben a legtöbb más nyomtatógyártóval, a Lexmark saját technológiával rendelkezik. Így függetleníteni tudja magát más cégek technológia fejlesztési lehetőségeitől és eredményeitől, valamint azok konjunkturális helyzetétől. Ezáltal elkerülheti a technológiai, és csökkentheti a konjunkturális kiszolgáltatottságot, és így megbízhatóbb partnere tud lenni felhasználóinak.

"A nagyon intenzív kutatási-fejlesztési tevékenység eredményeként a Lexmark rengeteg szabadalommal rendelkezik - nyilatkozta Dee Allott, a Lexmark európai igazgatója -, és számos olyan technológiai újítás lelhető fel az iparágban, amelyet a Lexmark jelentett be elsőként a piacon. A Lexmark közel ezer iparági díjjal rendelkezik, és a gazdasági sajtó is rendszeresen elismeréssel nyilatkozik a vállalat eredményeiről. A Lexmark tagja a Fortune 500-nak, vagyis a világ 500 legnagyobb vállalta között tartják számon, és megtalálható a világ legkedveltebb vállalatainak listáján is."

Kulcsszavak: +céginfo Lexmark

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09