Megkezdődött az IT 2003 informatikai konferencia

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. április 9. 21:10
Az IVSZ kiemelt szakmai támogatásával ma kezdődött az IT 2003 informatikai konferencia a Magyar Tudományos Akadémián.
Az "Informatika a hatékonyságért" mottóval megrendezett kétnapos szakkonferencián az infokommunikációs szakma, az informatikai felhasználók és a kormányzati szereplők széles köre képviseltette magát, az első napon 550-en regisztráltak a szakmai programokra. Az április 9-én és 10-én több mint 30 eseményt felvonultató IT-konferenciát a legkülönfélébb szakmai előadások, szemináriumok, kerekasztal-beszélgetések és fórumok színesítik.

"A hagyományos magyarországi szakkiállítások és a szűk tematikájú konferenciák ma már nem tudják betölteni azt a szerepet a hazai informatikában, amit a nemzetközi szakrendezvények sikeresen valósítanak meg. A CeBIT és az IT World óriási szakmai közönséget vonz és mértékadó az informatikai szakma számára. Évek óta foglalkoztunk magunk is egy hasonlóan magas színvonalú szakmai esemény szervezésének gondolatával. Célunk az volt, hogy egyrészt átfogó képet adjunk az iparág legfontosabb reprezentánsai, a felhasználók és az érdeklődők számára arról, hol áll most a hazai informatika, másrészt kijelöljük az információs társadalom jövőbeni útját. A Média Hungária Konferenciairoda professzionális szervezéssel igazolta, hogy az iparág értékei demonstratívabban is kifejezhetőek. Az IVSZ az idén a szakmai értékek hozzáadásával kiemelt szakmai támogatóként járul hozzá a magas színvonalú, nagy látogatottságú konferenciához. A szövetség egyik fő törekvése, hogy az információs társadalom terjedése fellendüljön Magyarországon, amelyben az IT 2003 konferencia fontos előrelépést jelent" - értékelte az IT 2003 rendezvényt Kóka János, az Infokommunikációs Vállalkozások Szövetségének elnöke.

Az IVSZ az idén ősszel rendezi meg a szövetség életének legjelentősebb rendezvényét, a X. IVSZ Menedzser Találkozót, amelyet nem csak a kerek szám, de a Neumann-centenárium és -emlékév is kiemelten fontossá tesz.

Ma három szekcióban a legkülönfélébb infokommunikációs előadásokon vehetett részt a közönség. A "Kormányzat - önkormányzat - közbeszerzés" szekció előadás-sorozatot vonultatott fel az "Informatikai szélkakas a politika áramlatában" címszó alatt. "Az állam helye az Információs Társadalomban" című fórum keretében Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter tartott előadást, de a kormány más képviselői taglalták többek közt az e-parlament és az e-kormányzat lehetőségeit. Az "Informatikai szolgáltatások az üzleti folyamat hatékonyságáért" szekcióban szó volt arról is, hogy a kis- és középvállalkozások miként szerezhetnek előnyt az informatika használatával, vagy érdemes-e hazai fejlesztésű alkalmazást bevetni a külföldiek helyett. A harmadik szekció a vállalati informatikai környezet kérdésköreit vonultatta fel. A csütörtöki programterv is széles spektrumú témákat tartalmaz. Az "IT beruházások megtérülése" és "A jövő üzleti lehetőségei" tárgykörökben terítékre kerül a magyarországi IT-befektetési piac és az internetszolgáltatók helyzete éppúgy, mint a hazai informatika kitörési pontjai az EU-ba vagy az informatika szerepe a környezetvédelemben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05