Rogán nem hisz az informatikai miniszternek

MTI Sajtóadatbank, 2003. április 11. 07:00
A fideszes képviselő projektlistája szerint mégis dolgozhattak a tárcának olyanok, akiknek a közreműködését a miniszter tagadta.
Rogán Antal fideszes képviselő sajtótájékoztatóján egy úgynevezett projektlista bemutatásával mondott ellent Kovács Kálmán informatikai miniszter állításának, hogy a hírközlési törvény módosításának előkészítésében nem vett részt az az ügyvédi iroda, ahol korábban a tárca jelenlegi közigazgatási államtitkára dolgozott.

Rogán emlékeztetett arra: hétfőn a parlamentben az üggyel kapcsolatban kérdést intézett a miniszterhez, aki alaptalannak nevezte azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a Sarkadi és Társa Ügyvédi Iroda is részt vesz a törvénymódosítás előkészítésében. A Rogán Antal által bemutatott projektlista alapján - négy eset kivételével - valamennyi, a törvénymódosítás előkészítésében részt vevő csoportban ott vannak az említett ügyvédi iroda munkatársai. A képviselő szerint a listából egyértelműen kiderül, hogy akik részt vesznek az előkészítő munkában, nem egyszerűen külsős szakértők, hanem a minisztérium kérte fel őket a feladat ellátására.

- Egyértelmű, hogy a Sarkadi és Társa Ügyvédi Iroda szereplője a jogszabály átfogó módosításának előkészítésén dolgozó munkacsoportoknak - közölte Rogán Antal, hozzátéve: már csak az a kérdés, hogy milyen formában. Az ellenzéki politikus választ vár arra, hogy Kovács Kálmán hétfőn a parlamentben "miért nem mondott igazat". - Azért, mert nem kapott kellő felvilágosítást minderről, vagy azért mert nem akart? - tette fel a kérdést.

Rogán közölte, hogy nem tartja "ördögtől való dolognak" a Sarkadi és Társa Ügyvédi Iroda részvételét a munkában, ám etikai kérdéseket természetesen felvet az ügy - fűzte hozzá, emlékeztetve arra, hogy Kiss Elemér volt kancelláriaminiszter lemondani kényszerült posztjáról, mivel kiderült: volt munkahelyét bízta meg miniszterként egy feladat ellátásával.

Kulcsszavak: politika jog IHM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05