Az Oracle e-kormányzati átfogó ajánlata

Kovács Attila, 2003. április 11. 17:45
Jens Mortensen, az EMEA térségben az Oracle közigazgatási csomagjáért felelős szakembere április 11-én Budapesten tartott sajtótájékoztatóján a cég e-kormányzati megoldásáról és Magyarország EU-csatlakozására való hatásáról beszélt.
Az Oracle a strukturált "ABCD-megközelítést" és programcsomag-együttest ajánlja az e-kormányzat viszonylag könnyű kialakítására. A kormányzaton, közigazgatáson belüli informatikai teendőket négy csoportba sorolta a cég, melyek egy-egy programcsomagot jelenítenek meg, ezek: A - számonkérhetőség, átláthatóság; B - költségkeret-ellenőrzés és hatékonyság; C - lakossági és üzleti szolgáltatások; D - központi/helyi telepítési lehetőségek.

Mortensen úgy ítéli, hogy országunk, bár jelentősen elmaradott az elektronikus kormányzat használata és népszerűsége terén, mégis kedvező helyzetben van az e-kormányzat sikeres átfogó bevezetéséhez. A hazai kormányzati szférában az Oracle rendszerei elterjedtek, mindegyikük megfelel az EU-s elvárásoknak. Fejlesztésre így elsősorban azokon a területeken lenne szükség, amelyek nincsenek megfelelő informatikai támogatással ellátva.

A szakember azt is javasolja, hogy az átfogó bevezetés előtt a belső folyamatokat tüzetesen vizsgálják át a kormányzati, közigazgatási rendszerekben. Mindenképpen olyan integrált rendszereket kell létrehozni, amelyek elősegítik a lakosság ún.egykapus kiszolgálását. Az Oracle más csomagokkal is képes igény szerint kiegészíteni e-kormányzati megoldását, amelynek fontos tulajdonsága, hogy magas fokú adatbiztonságot nyújt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09