A miniszterelnök egyetért Rácz Zsolt menesztésével

Szalay Dániel, 2003. április 12. 22:19
Medgyessy Péter miniszterelnök egyetért Rácz Zsolt felmentésével, ezért várhatóan alá fogja írni az Informatikai és Hírközlési Minisztérium közigazgatási államtitkárának felmentéséről szóló határozatot. A kormányszóvivő ígérete szerint megpróbálják mielőbb megtalálni a közigazgatási államtitkár utódját.
"Rácz Zsoltnak alapvető része volt abban, hogy az elmúlt hónapokban megfordítottuk a trendet, 25 százalékkal olcsóbb lett az internet, a rendkívüli adókedvezmények révén rövidesen több százezren vásárolhatnak olcsóbban számítógépet, és minden településre elvisszük az internetszolgáltatást." - nyilatkozta Kovács Kálmán informatikai miniszter pénteken az MTI-nek, jelezve, hogy Rácz Zsolt munkájával elégedett, érdemeit elismeri, csupán amiatt mentette fel a közigazgatási államtitkárt, mert nem megfelelően tájékoztatta őt a Sarkadi és Társa ügyvédi iroda ügyében.

- Nem fogom engedni az ellenzéknek, hogy lobbiérdeket képviselve tönkretegyék a jogalkotás menetét, és a minisztériumban folyó munkát - mondta a miniszter, majd hozzátette: - Ezt a munkát egy igazi versenyszellemű törvény kidolgozásával kívánjuk folytatni. A lobbiérdekek nem tudják megakadályozni, hogy ez a folyamat tovább erősödjön - tette hozzá.

A Fidesz internetes lapján tegnap este megjelent egy cikk, melyben a párt leszögezi: "Kovács informatikai miniszter hazudott, ám lódításának következményeit rutinosan tárcája közigazgatási államtitkárára kívánja áthárítani."

Kulcsszavak: +legfontosabb jog IHM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50