Coedu Tudásháló: Diákok által készített digitális tananyagok a weben

Célegyenesben a Coedu Tudásháló verseny

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. április 15. 11:08
2003. május 1-ig az interneten bárki számára elérhetők az első magyar - diákok számára kiírt - elektronikus tananyagkészítő verseny legjobbnak ítélt tananyagai. A Magyar Bálint oktatási miniszter fővédnöksége mellett megrendezett Coedu Tudásháló verseny honlapján (www.verseny.coedu.hu) minden regisztrált felhasználó szabadon tesztelheti a szakmai zsűri értékelése alapján döntőbe jutott pályázati anyagokat.
A látogatottsági adatokat a szervezők mérik, és a legtöbbet látogatott pályaművek további pontokat kapnak. Így áll össze a végeredmény, amit május 6-án, a verseny díjkiosztó ünnepségén hirdetnek ki. Minden kategóriában egy csapat nyeri el a fődíjat, ami minden győztes csapattag számára egy-egy Sony VAIO SJ 30-as kéziszámítógép. A fődíj mellett a döntős csapatok különdíjakra is számíthatnak. A döntőbe jutott tananyagok a verseny befejezése után is ingyenesen elérhetőek maradnak.

A Coedu Tudásháló versenyt tavaly novemberben indította el 12-19 éves diákok és felnőtt segítőik részére a Mimóza Kft. A kiírás szerint a csapatok hét kategóriában elektronikus tananyagokat készítenek, akár oly módon, hogy kizárólag az interneten tartják egymással a kapcsolatot, amihez a szervezők több eszközt is az indulók rendelkezésére bocsátanak. A megmérettetés célja, hogy játszva tanítsa meg a gyerekeket az internet, mint hétköznapi, a tanulásban is hasznos eszköz használatára. A versenyhez a Mimóza saját fejlesztésű Coedu online oktatási rendszerét bocsátotta a pályázók rendelkezésére.

Kulcsszavak: Mimóza verseny oktatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50