Új HP digitális fényképezők

Széll Zoltán, 2003. április 16. 12:18
A HP Magyarország “Digitális kikelet" címmel termékbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót tartott, amelyen vállalat képviselői bemutatták a HP digitális fényképezőgép-családjának legújabb tagjait, a 735 és 935 modelleket.
A HP most bejelentett kis méretű és formatervezett HP Photosmart 735 digitális fényképezőgépe elérhető áron teszi lehetővé minőségi fényképek készítését a családi és kreatív egyéni felhasználók számára. A 3x-os optikai és 5x-ös digitális (15x-ös teljes) zoomot biztosító Pentax lencsével ellátott, 3 megapixel felbontást és videó/audióklip rögzítési lehetőséget nyújtó HP Photosmart 735 mindenkor éles és tiszta képek előállítását teszi lehetővé.

Az egyszerűen használható manuális beállításoknak és a rendszerbe telepített súgófunkcióknak köszönhetően a kezdő és a gyakorlott felhasználók egyaránt maradéktalanul kihasználhatják a HP Photosmart 735 kiváló képrögzítési képességeit. Az energiatakarékos állapotkijelző és a 3,8 cm-es színes megjelenítő révén a felhasználó mindig ellenőrizheti a képkészítés folyamatát. A gép 16 MB belső memóriája 114 fényképet képes tárolni. Az SD/MMC memóriakártya-csatlakozónyílás segítségével ez a szám tovább növelhető.

A Photosmart 735 a HP egyszerűen használható Instant Share technológiáját alkalmazza, amelynek révén a felhasználó előre beállíthatja a továbbküldendő képek célállomásául szolgáló e-mail postafiókokat és nyomtatókat - így minden eddiginél egyszerűbben, közvetlenül a fényképezőgépről oszthatja meg ismerőseivel képeit.

A HP Direct Print jellemzőnek köszönhetően a képek kinyomtatásához az eszköz (USB kábellel) közvetlenül - azaz PC közbeiktatása nélkül - is csatlakoztatható a nyomtatóhoz. A HP Memories Disc alkalmazást is tartalmazó, új “HP Photo and Imaging" szoftver segítségével a felhasználó DVD lejátszón vagy PC-n megtekinthető személyre szabott CD-t készíthet képeiből.

A HP a Photosmart 8886 dokkoló-állomást is bemutatta. Ennek segítségével a felhasználók egyetlen egyszerű lépéssel - PC közbeiktatása nélkül - letölthetik, e-mailen továbbíthatják, vagy közvetlenül fényképnyomtatóra küldhetik, sőt akár TV-képernyőn is megtekinthetik képeiket. A csomagban szállított AC-Adapter és újratölthető akkumulátorok a gépen belüli akkufeltöltést is támogatják.

A fényképezőgép teljes mértékben kompatibilis az új HP Photosmart indulókészlettel. Az alapvető felhasználói szükségleteket kielégítő csomag 4 db AA méretű, 1800 milliamper órás NiMH akkumulátort és 2 órás gyorstöltőt tartalmaz.

A Photosmart 735 digitális fényképezőgép júniusban kerül a boltok polcaira, 80.000.-Ft és 100.000.-Ft közötti ajánlott kiskereskedelmi áron. A Photosmart 8886 dokkoló állomással egy csomagban értékesített HP Photosmart 735 ajánlott kiskereskedelmi ára 100,000.-Ft és 120.000.-Ft között alakul.

A HP bevezette a kisméretű, felső kategóriás HP Photosmart 935 digitális fényképezőgépeket is. Az új eszköz 5 megapixel felbontást kínál, 3x-os optikai és 7x-es digitális (összesen 21x-szeres) zoomot nyújtó Pentax lencsét, videó/audióklip-rögzítési és fejlett manuális beállítási lehetőségeket, valamint rendszerbe telepített súgó-varázslót bocsát a kreatív egyéni és családi felhasználók rendelkezésére. Az elegáns, formatervezett fémpánttal és fogantyúval felszerelt HP Photosmart 935 új termékkoncepciót honosít meg a képalkotási piacon.

A HP szabadalmaztatott képalkotási technológiájára épülő HP Photosmart 935 mindig kiváló minőségű, éles és tiszta képeket készít. A 64 MB-os SDRAM memóriával és 32 MB-os SD memóriakártyával felszerelt eszköz kapacitása 96 kép tárolására elegendő, azonban ez a szám a az SD/MMC memóriakártya-csatlakozónyílás segítségével tovább növelhető. A HP Photosmart 935 többféle fejlett manuális beállítással támogatja a precíziós fotózást és a nagy felbontású képek készítését. A kép üzemmód gomb segítségével a felhasználó egyéni ízlésének megfelelően gyorsan korrigálhatja és testre szabhatja gépe beállítását.

A HP Photosmart 935 az egyszerű és sokoldalú HP Instant Share technológiát használja, amelynek révén a felhasználó 34 előre kijelölt címre (nyomtatóra vagy e-mail címre) küldheti el a fényképezőgépről, legfrissebb fényképeit. A HP Direct Print jellemzőinek köszönhetően a Photosmart 735-höz hasonló nyomtatásra képes.

Az új fényképezőgép kompatibilis a gépen belüli akkumulátorfeltöltést támogató, új HP Photosmart 8886 dokkoló-állomással. A felhasználó kényelmét a távvezérlő tovább fokozza. A HP Photosmart indulókészlet többek között 4 db AA méretű 1800 milliamper órás NiMH akkumulátort és 2 órás gyorstöltőt tartalmaz. Az új Photosmart mobil utazókészlet 32 MB-os SD kártyát is magába foglal.

A HP Photosmart 935 digitális fényképezőgép májusban lesz kapható 160.000.-Ft és 180.000.-Ft között ajánlott kiskereskedelmi áron. A HP Photosmart 8886 dokkoló-állomással egy csomagban értékesített HP Photosmart 935 ajánlott kiskereskedelmi ára 180.000.- és 190.000.-Ft között alakul.

A márciusban bejelentett HP Photosmart 1200 asztali fényképolvasó segítségével digitalizálhatjuk meglévő analóg, akár 10 x 15 cm-es képeinket. Az opcionális memóriakártya és akkumulátorok telepítésével az eszköz bárhol használható, mobil képolvasóvá alakítható.

A HP Photosmart 1200 fényképolvasóval gyors és egyszerű a képolvasás. A képek - bemelegedési idő nélkül - alig 14 másodperc alatt a rendszerbe olvashatók. A felhasználó egyetlen gombnyomással 1200 dpi maximális felbontású, kiváló minőségű digitális fájlok hozhatók létre.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50