A kicsi szép

, 2003. április 17. 18:31
A „small is beautiful” feltehetően nem célként lebegett a Comdex Magyarország szervezői előtt, de a tegnap megnyitott tavaszi informatikai szakkiállítás, amelyet ma már a nagyközönség is jelentősebb számban elkezdett látogatni, végül is ilyenre sikeredett: kicsi, ám szép.
Ahogy belépünk az SAP csarnokba, elsőként a z IHM standjának új (és épp a kiállítást szervező Syma Kft. által készített „díszletét” pillantjuk meg, az elegáns szürke vonalak ezúttal köríveket formálnak, szakítva a Syma-elemkészletből épített standok többnyire szögletes formavilágával. A jobb sorsra érdemes drága installációk a többi kiállítóhelyet is jellemzik: akár a CeBIT-en vagy az fénykorában oly elegáns Ifabón is megállná a helyét az LG Electronics, a Nokia, a HRP vagy mások installációja. Martin Kovács Miklóssal, a Comdex Magyarország sajtófőnökével beszélgetve persze egybehangzóan kell megállapítanunk, hogy ötlet, amolyan „kiállítási műsor” több is lehetne, az elegáns, ámde kicsit unalmas információs standok nemigen hozzák lázba az amúgy sem túl lelkes közönséget.

Pedig a Comdex többet érdemel, (nagyobb látogatottságot, több érdeklődőt, több kiállítót, gazdagabb kínálatot, lelkesebb kiállítókat és közönséget), mert ha ki akar lábalni a szakma a recesszióból, akkor ebben éppen az ilyen események segíthetik. Minden elismerést megérdemel Hemberger Sándor és csapata, akik a kudarcok és az alacsony kiállítói létszám ellenére sem adták fel, és csak azért is létrehoztak egy rendezvényt, hogy végre újra elinduljon valami ezen a hosszú ideje stagnáló, pangó piacon. A tavaszi szünet kezdete ma némiképp hozzájárult ahhoz, hogy legalább az ifjúság révén legyen tisztesebb létszámú közönség is, a nyitvatartásból hátralévő két napot pedig hadd ajánljam a szakmai és a felhasználói réteget képviselő olvasóink figyelmébe: nekik is érdemes kilátogatniuk az SAP Csarnokba, ha másért nem azért, hogy jelen lehessek a tavaszi magyar informatikai kiállítások újjászületésénél. Ennyi támogatás szükségeltetik ahhoz, hogy akik elkezdték, ne adják fel, és jövőre már egy izmosabb, érdemibb Comdex jelentse a tavaszi kiállítást, ahol bemutatkozhatnak az év eleji innovációk, úgy, mint ez szokás szerte a világban.

Egyébként ha már az IHM standjánál kezdtük a design értékelését, hadd zárjuk az IHM hozzáállásával ezt a bíztatást is: az Informatikai és Hírközlési Minisztérium folyamatosan konzultációs lehetőséget biztosít a szakma számára, szakértők, államtitkárok, államtitkár-helyettesek adják egymásnak a széket, hogy aki kilátogat, az legalábbis az érdemi megbeszéléseket is tudjon folytatni. A holnapi délután például dr. Bakonyi Péter, helyettes államtitkár majd Jambrik Mihály, megbízott közigazgatási államtitkár várja az érdeklődőket. Már csak ezért is érdemes kilátogatni…

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50