Elhúzódhat az EU telekommunikációs szabályzatának bevezetése

Kiss Ádám Zoltán, 2003. május 2. 23:15
[smallimage 1 left] Az EU új telekommunikációs szabályzatának bevezetése valószínűleg késni fog, mivel Franciaország bejelentette, hogy várhatóan nemzetgyűlése nem fogadja el a törvényi szintű rendelkezéseket a kitűzött júliusi határidőig.

A Financial Times értesülései szerint nagyon valószínű, hogy Belgium és Németország sem fogadtatja el a szabályzórendszert a megadott időpontig, és Hollandia esetében akár 2004-re tolódhat az eredményes szavazás. Az új telekommunikációs kitételek megalkotása önmagában évekbe került, hosszas egyeztetés során a nemzeti szervekkel. A késlekedés azért okozhat komoly gondokat az EU-ban, mert ezek a szabályok alapvetően befolyásolnák az általában nemzetközi érdekeltséggel rendelkező telekommunikációs vállalatok fejlesztéseit, működését, és befektetéseit, mivel jelenleg minden tagországban egymástól jelentősen eltérő helyi szabályzók vannak érvényben. Ennek megfelelően az iparág képviselői egy egységes szabályzási rendszerben érdekeltek, és mindent elkövettek annak mielőbbi megszületése érdekében, mondván, hogy egy egységes belső piachoz egy szabályzórendszer tartozik. Azt azonban több szolgáltató is elismeri, hogy az Európai Bizottság nem hagyott túl sok időt a rendszer végleges változatának megszületése, és az elfogadásra kitűzött júliusi dátum között.

Kulcsszavak: EU távközlés jog

Hol van a használt mobilok legjobb helye?

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 18. 21:15

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Ezek a legújabb trendek a használtautó-piacon

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 19:01

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09