Palm: újszerű PDA-kra van szükség!

Tóth Kristóf, 2003. május 3. 11:30
A kéziszámítógépek fejlesztésével foglalkozó mérnököknek a korábbiaknál sokkal merészebb, innovatívabb és egyben alacsony árakon piacra dobható eszközöket kellene fejleszteniük, ugyanis csak ily módon lehet új életet lehelni az egyre inkább lassuló PDA piacba - nyilatkozta David Nagel, a PalmSource elnök-vezérigazgatója, majd hozzátette, cége hamarosan egy vadonatúj, teljesen biztonságos operációsrendszer-architektúrával, valamint két új Palm OS licenccel fog elõrukkolni.
Véleményem szerint manapság túlzott konzervativizmus uralkodik a kéziszámítógépek piacán - mondta Nagel a napokban megrendezett Wireless Venture nevezetű konferencia keretein belül.

A konferencián többek közt arról is szó esett, hogy a PalmSource által fejlesztett Palm operációs rendszer jelenleg mintegy 66 százalékos részesedéssel rendelkezik az amerikai okostelefon-piacon, mely piaci szegmensben évente átlagosan egymillió készüléket hoznak forgalomba. Nagel utalt arra, hogy mindez szép eredménynek mondható, azonban felhívta a figyelmet arra, hogy az ilyen és ehhez hasonló, jelenleg 500 dolláros áron, vagy még ennél is drágábban kapható vezeték nélküli eszközök árát mihamarabb 200 dollár körülire kellene lefaragni, ellenkezõ esetben ugyanis a piac tovább fog zsugorodni.

A PalmSource vezetõje szerint a fejlesztõknek érdemes lenne megfontolniuk egy speciális, két részbõl álló vezeték nélküli eszköz megtervezését és piacra dobását. Nagel víziója szerint ez a merõben új digitális eszköz egy nagyobb méretű, a hagyományos kéziszámítógékhez hasonló szerkezetbõl, valamint egy ennél jóval kisebb mobiltelefonból állna, a két eszköz pedig Bluetooth vezeték nélküli technológia segítségével kommunikálna egymással. Nagel úgy vélekedik, hogy az ilyen újfajta PDA-k akár már a jövõ évben megjelenhetnének a kereskedelmi forgalomban, és várhatóan rövid idõn belül nagy karriert futnának be. Úgy gondolom, hogy a kéziszámítógép szektorban még számtalan, eddig ki nem próbált megoldás létezik, és ezen újszerû megoldásokból néhányat mindenképpen érdemes lenne megvalósítani - mondta Nagel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09