Telefonromboló e-mail, letörölt Siemens S46-osok

Kiss Ádám Zoltán, 2003. május 4. 20:15
[smallimage 1 left Ugyanazt a szoftvert használja, mint az európai modellek]
A német Siemens is elismerte, hogy S46-os telefonjának adatait törli egy e-mail üzenet.
A héten több amerikai AT&T Wireless-előfizető is jelezte, hogy egy kéretlenül kapott e-mail fogadása után telefonjaik adatait, az e-mail könyvtárakat és a telefonkönyvet üresen találták. A fogadás ebben az esetben csupán az üzenet megérkezését jelenti a telefonra, azok is üres telefonnal végezték, akik meg sem nyitották az e-mailt.

A Need Help With International Dialing, vagyis „Segítségre van szüksége a nemzetközi hívásoknál” kezdetű e-mailt a készüléktulajdonosok kérés nélkül kapták, a Siemens szerint egyelőre még nem tudni biztosan, hogy rosszindulatú üzenetről van-e szó vagy szoftverhibáról, mindenesetre ha az előbbi, akkor ez az első eset az USA-ban, hogy telefonokat vírusszerű program rombolja.

Ez egyébként is további gondokat okozna, mivel az S46-os tulajdonképpen az S35-ös és az S45-ös észak-amerikai piacra szánt változata, és ugyanazt a szoftvert használja, mint az európai modellek, melyek között márciusban már elterjedt egy rosszindulatú kód. Akkor sok telefont teljesen üzemképtelenné tett egy e-mail, mely címsorában egy a telefon menüjéből vett szót tartalmazott zárójelek között, egy csillaggal az elején, mint például "*Deutsch".

Az AT&T felajánlotta, hogy önköltségi áron kicseréli a készülékeket, ám ez 10 dollár plusz a szállítási és a kezelési költség, ami jelentősnek mondható, hiszen a cég kínálatában 50 dollárért lehet egy új S46-oshoz hozzájutni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50