Bill Gates újabb víziói

Tóth Kristóf, 2003. május 7. 23:47
[smallimage 1 left] A Microsoft munkatársai olyan új Windows operációs rendszerek fejlesztésén munkálkodnak, melyek minden korábbinál szorosabb együttműködésre lesznek képesek a telefonnal, illetve egyéb telekommunikációs eszközökkel.
Minderről Bill Gates, a szoftvercég elnöke beszélt a napokban megrendezett WinHEC (Windows Hardware Engineering Conference) rendezvényen tartott előadásában. Gates elmondta, hogy a közeljövőben érkező legújabb Windows szoftverek alkalmasak lesznek a telefonhívások személyi számítógépeken történő kezelésére, valamint arra, hogy a hívó felek által hagyott hangüzeneteket karakterekké konvertálják át, így azok akár elektronikus levélben is továbbíthatóak lesznek. Gates szerint a felhasználóknak természetesen arra is lehetőségük lesz, hogy karakteres üzeneteken kívül a teljes hanganyagot postázzák el a megadott címekre.

"Az új operációs rendszereink rengeteget fognak fejlődni a valós időben történő kommunikáció területén. Véleményem szerint senki sem mondhatja, hogy nem a személyi számítógépek jelentenék a legmegfelelőbb platformot az új alkalmazások számára" - nyilatkozta Gates, majd hozzátette, hogy a PC-s és telefonos technológiák összeházasításával a felhasználóknak minden eddiginél könnyebb lesz a dolguk a telekommunikáció területén. A Microsoft első embere legújabb vízióját a gyakorlatban is megpróbálta bemutatni, így használatba vette a most bejelentett úgynevezett Athens PC első prototípusainak egyikét. Megmutatta, hogy a hívó felekhez a mobiltelefonok esetében megismert módon grafikákat vagy akár fényképeket lehet hozzárendelni, így a bejövő hívást követően azonnal vizuális módon értesülhetünk a hívófél kilétéről. Gates ezenkívül demonstrálta a már említett új elektronikus levelezési szolgáltatásokat, valamint bemutatta, hogy a számítógép segítségével milyen egyszerűen lehet nyilvántartani a bejövő és kimenő hívásokat.

A Microsoft elnöke kifejtette azon véleményét, hogy a PC-k a jövőben nemcsak telekommunikációs segédeszközök, hanem egyben otthoni szórakoztató központok is lesznek egyben, ennek megfelelően pedig egyre nagyobb teljesítménnyel és egyre szélesebb szolgáltatási körrel fognak rendelkezni. Gates szerint 2005-ben már nem lesznek ritkák a piacon az 500 GB-os merevlemezzel szerelt személyi számítógépek, 2007-ben pedig várhatóan megérkeznek az első 1 TB-os winchesterrel szerelt PC-k.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09