Mad Catz: audió- és videólejátszó PS2-höz

Tóth Kristóf, 2003. május 12. 07:09
A Mad Catz Interactive Inc., amely ez idáig elsősorban különféle konzolokhoz kifejlesztett perifériaeszközeiről volt ismert, hamarosan egy olyan szoftvert dob piacra, amely médiaközponttá változtatja a PlayStation 2 játékkonzolt.
A San Diegó-i székhelyű Mad Catz elmondása szerint a GameShark Media Player elnevezésű szoftver MP3, OGG, MPEG, DivX, JPEG, és PNG formátumú tartalmak lejátszására, illetve megjelenítésére alkalmas médiaközponttá alakítja a Sony PlayStation 2 játékkonzolját.

A szoftver, amely a társaság közleménye szerint várhatóan június közepén jelenik meg, 49,95 dollárért lesz kapható. A megoldás támogatni fogja a nagyfelbontású HDTV készülékeket, az audió- és videófájlok kényelmes lejátszásának lehetőségét pedig a jól megszokott pozicionálási és keresésési funkciók fogják biztosítani.

A Sony PlayStation 2 játékkonzol közel 19 millió amerikai otthonban található meg, és ez idáig mintegy 600 ezer hálózati adapter kelt el a készülékhez az Egyesült Államokban.

A PlayStation 2 hátuljára rögzíthető hálózati adapter modemes, illetve szélessávú hozzáféréseken keresztül egyaránt lehetővé teszi az online tartalmak elérését, illetve a játékszoftverek többjátékosos üzemmódú, online használatának lehetőségét.

A Sony első számú videójáték-piaci riválisa, a Microsoft a jövő héten adja ki azt a szoftvert, amely lehetővé teszi az audió- és videófájlok átmásolását az Xbox játékkonzol merevlemezére az otthoni PC-ről. A társaság emellett Xbox Live online játékszolgáltatását is újabb funkciókkal készül kibővíteni, hogy ezáltal még több előfizetőt hódíthasson meg.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50