Egy fedél alatt az IBM Magyarország és az IBM Business Consulting Services

forrás Prim Online, 2003. május 14. 12:35
Az IBM és a Pricewaterhouse tavaly augusztusi bejelentése után, miszerint az IBM megvásárolta a PricewaterhouseCoopers üzleti tanácsadással és technológiai szolgáltatásokkal foglalkozó cégét, a PwC Consultingot, hamarosan befejeződik a tranzakcióhoz kapcsolódó szervezeti feladatok lebonyolítása.
Ennek során létrejött az IBM új, üzleti tanácsadó üzletága, az IBM Business Consulting Services, amelynek magyaroszági részlege a közös üzletmenet megkönnyítése érdekében beköltözött az Infoparkba (XI. Budapest, Neumann János u. 1). A Business Consulting Services részleg irodái eddig a PwC-vel egy helyen, a Wesselényi utcai irodaházban voltak.

Az IBM Magyarország 1999-ben költözött az Infoparkban lévő új, modern épületbe, egy helyszínen egyesítve részlegeit a korábban elfoglalt több épület helyett. A mostani költözés több mint 100 embert érint, reményeik szerint innentől fogva még szorosabbá válik majd az együttműködés a két csapat között.

A tavalyi globális akvizíció során az IBM Corporation igazgatótanácsa és a PricewaterhouseCoopers vezetősége által jóváhagyott feltételek értelmében az IBM készpénzben és részvényben összesen kb. 3,5 milliárd dollárt fizetett a PricewaterhouseCoopersnek. A 2002-es pénzügyi évben a PwC Consulting kb. 4,9 milliárd dollár bevételt ért el, és megközelítőleg 30 ezer embert foglalkoztatott.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50