Oracle alkalmazásfejlesztés Tarantellával

forrás Prim Online, 2003. május 14. 20:10
Az Oracle átalakítja az alkalmazásfejlesztési módszerét egy olyan szoftver használatával, amely a központi alkalmazásfejlesztési környezet távoli elérését teszi lehetővé. Jerome Labat, az Oracle alkalmazásfejlesztési elnökhelyettesének elmondása szerint a cég hivatalosan a Tarantella Enterprise 3-at választotta a Tarantella Inc.-től a központosított fejlesztési modell átjárójaként.
„A Tarantella szoftverrel teljesen átalakul az alkalmazásfejlesztési folyamatunk" - jelentette ki Labat. Véleménye szerint a Tarantella szoftver nagyobb kontrollt biztosít az adat- és fejlesztési eszközök felett, valamint egyszerű és biztonságos elérést biztosít a fejlesztőknek, így jelentősen csökkenthető a fejlesztési idő és a fejlesztési költségek. Mindemellett pedig javul a termék minősége.

Guy Churchward, a Santa Cruzbeli székhelyű Tarantella vezetője elmondta, hogy a megállapodást hosszú távú „csapatmunka és együttműködés" követi az Oracle és a Tarantella részéről, amely körülbelül háromévnyi pilot projektet, kisebb telepítéseket és a határok feszegetését jelenti.

Megfigyelők szerint az Oracle-ügylet jelentős lehetőség a Tarantellának, amelyet az SCO divíziójaként alapítottak. Terméke két brit fejlesztőcég munkájából jött létre (IXI és a Visionware), amelyeket az SCO felvásárolt a kilencvenes évek elején. 2000-ben az SCO a három független divíziója közül kettőt leválasztott, és így Tarantella néven az alkalmazáselérést biztosító technológiákra koncentráló cég jött létre.

Az Oracle a Tarantella Enterprise 3 szoftvert használja „hogy megegye a saját főztjét" az adatbázis óriási központi alkalmazásfejlesztési rendszerének kiszolgálása közben - mondta Churchward. Körülbelül 6000 fejlesztőnek biztosítják világszerte a biztonságosan menedzselhető elérést a kézben tartható alkalmazáskód és adatok érdekében.

„Az egyik dolog, amit az Oracle számára lehetővé tesz ez a termék, az az, hogy mindent, aminek köze van a fejlesztéshez, egyetlen helyen lehet tárolni, Redwood Shoresben" - mondta Churchward. „Egy indiai fejlesztő szó szerint betárcsázhat a saját rendszeréből, otthonról egy ISP-be, és onnan a rendszerbe. Ezután a portálkörnyezeten keresztül a cég feladatot és jogosultságot adhat neki. Szállíthatja a kódot, az elérést, a fordítókat és minden egyebet, amire a munkájához szükség van."

„Ha valaki belép a rendszerbe kódot szerkeszteni vagy tesztelni, tudni fogja, hogy az érvényes, függetlenül a helytől" - mondta Labat. „Logikát adtunk a rendszernek, ami a Tarantella szoftver mögött helyezkedik el, így a munkatársaink megkaphatják a szükséges eszközöket, ott és amikor szükségük van rájuk. A Tarantella egypontos adminisztrációs rendszere egyszerű, központosított kontrollt biztosít a számunkra afölött, hogy ki mihez és honnan férhet hozzá, a felhasználói ID és rendszerallokáció függvényében."

Magyarországon is érdeklődés mutatkozik a Tarantella iránt, a kormányzati szférában és a bankszektorban. A Tarantella magyarországi disztribútora az Areco Systems Kft. (www.areco.hu)
Kulcsszavak: Tarantella Oracle SCO Areco

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50