XVIII. HíF Fórum: fókuszban az EU-csatlakozás

Kovács Attila, 2003. május 17. 05:30
[smallimage 1 left]Tegnap mintegy 300 résztvevővel Budapesten, az Európa hajón tartották meg a Hírközlési Felügyelet (HíF) sorrendben tizennyolcadik országos fórumát. A „Közös hajóban - Európában" mottójú rendezvényen, illetve annak sajtótájékoztatóján a következő új információk láttak napvilágot.
Már a kodifikálásnál tart az új hírközlési törvény, az elkészült törvénytervezetet május 19-én sajtótájékoztató keretében ismerteti Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Pataki Dániel hírközlési helyettes államtitkár.

Arra a kérdésre, hogy az új hírközlési törvény megjelenésével együtt jár-e komolyabb létszámleépítés a szabályozó hatóságnál, Pataki Dániel azt válaszolta, hogy a törvényjavaslat most kerül véglegesítésre és csak az után lehet biztosan látni, melyek a HíF-re háruló konkrét feladatok, azok milyen létszámigénnyel jelentkeznek és a létszám milyen költségigényt jelent.

Frischmann Gábor HíF-elnök közölte, hogy a kormány, illetve a hírközlési tárca elfogadta a HíF 2002. évi tevékenységéről szóló beszámolóját, ugyanakkor nyugtázta azokat a problémákat is, amelyeket mind a piac működésével kapcsolatban, mind pedig a szabályozási rendszerrel összefüggésben a hatóság megjelentetett.

Frischmann Gábor azt is bejelentette, hogy már az európai hírközlési hatóságok hálózatának részeként is működő HíF-et az a megtiszteltetés érte, hogy ez év novemberében vendégül láthatja az EU tagállamai, az újonnan csatlakozó országok hatóságainak és az Európai Bizottságnak a vezetőit az IRG szervezet itt rendezendő plenáris ülésén.

A fórum megnyitóját Jambrik Mihály, az IHM közigazgatási államtitkára tartotta, ezt követően Morvay György (Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület), Pásztory Tamás (Matáv), Kollár Péter (Monortel), Tompa Ferenc (Westel), Kóka János (Elender/IVSZ) és FrischmannGábor körvonalazta az EU-csatlakozással kapcsolatos fogyasztói/JPE szolgáltatói/internet szolgáltatói/szabályozó hatósági elvárásokat.

A fórum az IHM és a HíF vezetőinek kerekasztalával zárult, amelyen az EU-csatlakozással, a fogyasztóvédelemmel és az új hírközlési törvénnyel kapcsolatos kérdések voltak napirenden.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50