Nem igényel újabb tőkeinjekciót a Sony Ericsson

Tóth Kristóf, 2003. május 19. 22:20
[smallimage 1 left] A mobiltelefonok gyártásával foglalkozó Sony Ericsson közös vállalkozás a társaság hétfői bejelentése szerint nem igényel újabb tőkeinjekciót az életben maradáshoz, és várhatóan már az idei évben nyereséges lesz.
A világ legnagyobb telekommunikációs gyártójaként ismert svéd Ericsson, illetve a japán szórakoztatóelektronikai óriás Sony közös vállalkozása a közelmúltban meglehetősen gyengén teljesített. A közös vállalkozás piaci részesedése a megalapítás óta gyorsan csökkent, a társaság eredményei pedig aggasztóak voltak.

Mint azonban a Sony Ericsson hétfőn bejelentette, a társaságnak nem lesz szüksége további tőkeinjekcióra szülőcégeitől pénzügyi helyzetének stabilizálására, és jó úton halad a piaci részesedés növelése, illetve a nyereséges működés felé.

Jan Wareby, a társaság alelnöke egy hétfői interjú során úgy nyilatkozott, a Sony Ericsson második negyedéves eladásai növekvő tendenciát mutatnak, és a gyártó a 2003-as év egészét tekintve várhatóan nyereséges lesz. "Az a tőkeinjekció, amelyet szülőcégeink a közelmúltban végrehajtottak, fedezik a korábbi veszteségeinket, és biztosítják azt a tőkét, amelyre szükségünk van a növekvő pályára álláshoz" - mondta Wareby a londoni FT World Mobile Communications Conference konferencián. "Jelenleg a nyereséges működés biztosítása, valamint a helyes úton való továbbhaladás az elsődleges célunk, ehhez pedig nem lesz szükség további tőkére" - tette hozzá.

A Sony, illetve az Ericsson az idei év első negyedében mintegy 349,3 millió dollár plusztőkét fektetett a vállalkozásba, hogy az a súlyos veszteségek ellenére is tovább működhessen.

A Sony Ericsson 2001-es megalapításakor a szülőcégek ígéretet tettek, hogy 2003 októberéig egyenként 582 millió euró erejéig további tőkét pumpálnak a vállalkozásba, amennyiben arra szükség lesz. Egyes elemzők a korábbi tőkeinjekciót követően arra számítottak, hogy a közeljövőben újabb befektetések következnek.

A társaság piaci részesedése az első negyedévben tovább csökkent, noha a cég vezetése fél százalékkal mintegy 6 százalékra szerette volna azt növelni az időszakban. Wareby szerint a Sony Ericssonnak ennek ellenére jó esélye van arra, hogy mintegy 7-10 százalékos részesedést érjen el a 2003-as év egészét tekintve.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05