Pioneer: komoly DVD-piaci tervek

Tóth Kristóf, 2003. május 24. 12:07
[smallimage 1 left] Tajvani értesülések szerint a Japánban székelő Pioneer augusztusban dobja piacra legújabb DVD-RW és DVD-Dual megoldás csomagjait, ezt követően pedig valamikor a második fél évben esedékes a cég első rendkívül vékony, notebookokba szánt DVD-RW, illetve DVD-Dual meghajtóinak a piaci debütálása.
Az említett speciális megoldás csomagok többek közt a Pioneer DVD optikai írófejeit, illetve olvasófejeit tartalmazzák, valamint néhány egyéb gyártótól, például az NEC-től származó kontroller mikrochipek is a csomagok részét képezik. Ezen csomagokra építkezve lényegében a legkisebb független gyártócégek is rendkívül egyszerűen és nem utolsósorban roppant olcsón vezethetnek be a piacra új DVD-megoldásokat. Említésre méltó, hogy a Pioneer az említett megoldás csomagokhoz tanácsadási, illetve különböző támogatási szolgáltatásokat is biztosít.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Pioneer május 19-én jelentette be az asztali számítógépek piacára szánt legújabb DVD-író meghajtóját, mely - szakítva a cég eddigi hagyományaival - immár mindkét nagy DVD-szabványt támogatja. A Japánban Pioneer DVR-A06-J, a világ egyéb régióiban pedig Pioneer DVR-A06 típusjelzéssel forgalomba kerülő újdonság mind a DVD-R, DVD-RW, mind a DVD+R, DVD+RW lemezek írására képes. A Pioneer újdonsága a DVD-R lemezeket maximálisan négyszeres, a DVD-RW lemezeket maximálisan kétszeres sebességgel képes megírni, a DVD+R, illetve DVD+RW lemezek esetében pedig négyszeres, illetve 2,4-szeres maximális írási sebességről beszélhetünk. Mondanom sem kell, hogy a Pioneer DVR-A06 CD-íróként is tökéletesen használható, ugyanis a CD-R és CD-RW diszkeket legfeljebb tizenhatszoros, illetve tízszeres sebességgel képes "égetni".

Shannon Yi, a Pioneer egyik igazgatója a napokban azt nyilatkozta, hogy cége jelenleg havonta mintegy 400 ezer darab DVD-író meghajtót képes legyártani, júliustól kezdve viszont havonta akár már 600 ezer darab DVD-rekorder is elhagyhatja a Pioneer gyártósorait. Ez azonban még csak a kezdet, ugyanis a Pioneer az idei esztendő végére havi 1,2 millió darabos DVD-író gyártókapacitás elérését vette tervbe.
Kulcsszavak: DVD Pioneer DVD+RW DVD+R

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09