Érdekes új fejlesztésbe fogott a Visa és a Philips

Tóth Kristóf, 2003. május 30. 14:00
A Visa International és a Royal Philips Electronics egy olyan exkluzív együttműködési megállapodásról számoltak be, melynek keretein belül a két nagyvállalat közösen fog kifejleszteni, illetve később promótálni egy, a bankkártyákkal történő fizetéskor közvetlen kontaktust nem igénylő újfajta technológiát.
Az említett cégek képviselői elmondták, hogy amennyiben a fejlesztések sikerrel járnak, hamarosan világszerte elterjedhet a fizikai kapcsolatot nem igénylő bankkártyás fizetési módszer, de az új technológia ezenkívül számos egyéb felhasználási területen is bizonyíthatja alkalmasságát. Az új fejlesztés révén az áruházakban történő vásárlásokkor többé már nem kell lehúznunk a bankkártyát a leolvasón, hasonló módon pedig fizikai érintkezés nélkül használhatjuk majd például céges beléptető kártyáinkat.

"Mindkét cég ugyanarról a vízióról beszél, csak éppen ezt a víziót a Visa International, illetve a Royal Philips Electronics más oldalról próbálja megközelíteni. Értelemszerűen a Visa International elsősorban az újfajta fizetési módszerek kapcsán kívánja bevetni az új technológiákat, a Royal Philips Electronics pedig különböző jövőbeli fogyasztói elektronikus eszközökben szeretné felhasználni azokat" - nyilatkozta Gaylon Howe, a Visa International fogyasztói termékplatform részlegének az alelnöke.

Howe elmondta, hogy cége a fizikai kontaktust nem igénylő új technológiákat az úgynevezett "universal commerce", vagyis univerzális kereskedelem projekt keretein kívánja alkalmazni, melynek lényege nem más, mint hogy a vásárlók a jövőben lényegében bárhol, bármikor vásárolhatnak, még pedig bármilyen elektronikus eszköz segítségével. Ezzel párhuzamosan a Royal Philips Electronics egy szabványosított, otthoni nyílt infrastruktúrában szán fontos szerepet az új technológiának, vagyis a holland gyártó elképzelése szerint a jövő otthonaiban a személyi számítógépek, a mobiltelefonok, a játékeszközök, vagy például a kéziszámítógépek egymás közti biztonságos adatcseréjéért felelne az új megoldás. A Philips tervei szerint egyébént a Visával közösen kifejlesztendő, várhatóan már 2004-ben bemutatkozó új technológia húsz centiméteres távolságon belül több mint 1 Mbit/s-os vezeték nélküli adatátviteli sebességet fog biztosítani.
Kulcsszavak: Philips Visa fejlesztés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09