IBM: távoktatás HR-szakembereknek

Kovács Attila, 2003. május 31. 08:01
„Távoktatásban a világ" címmel rendezett vállalati humán erőforrás (HR) szakembereknek május 30-án előadás sorozatot Az IBM Magyarország Oktatási Központ.
A programot Gögge Péter, a cég szolgáltatási ágazati igazgatója nyitotta meg, majd „E-learning A-Z-ig, avagy az ötlettől a megvalósulásig" mottóval két részletben hangzottak el előadások, így a Microsoft távoktatással végrehajtott rendszermérnöki képzésekről, valamint a web alapú fejlesztőeszközök lehetőségeiről.

Gögge Péter előadásában szólt a témában legfontosabb IBM HR-eseményekről, így az IRC 150 fős informatikai csapatának az integrációjáról, a PWC Consulting integrációjáró, ami még ma is folyik, a tavalyi székesfehérvári IBM lemezmeghajtó-gyár bezárásáról, az értékesítésben idén végrehajtott 25 új munkatárs felvételéről. A cég tavalyi oktatási hangsúlyai a következők voltak: middleware eszközök, Microsoft és Linux, projektmenedzsment, a Cisco eszközök. Az IBM Magyarország HR osztálya a következő fontosabb feladatok megoldásával foglalkozik: házon belüli munkakörnyezet javítása, a munkaerő-felvételnél a nők arányának a növelése, a PWC Consulting integrálásának a folytatása, saját szakemberek távoktatásban történő képzése.

Gögge szerint az utóbbi két évben bár fontos téma volt a távoktatás, konkrétan szinte senki sem indított ilyen projekteket. Most viszont mintegy húsz ügyfél is jelezte, hogy konkrét lépéseket kíván a távoktatás bevezetésében tenni. Az IBM több megrendelésre távoktatási pilot programokat (Országos Nyugdíjfolyósító Igazgatóság, K&H Bank), illetve a MeH-nek távoktatási stratégiát dolgozott ki.
Kulcsszavak: IBM távoktatás IBM-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05