Nem lesz több Netscape-verzió?

Tóth Kristóf, 2003. május 31. 10:34
[smallimage 1 left] Az AOL Time Warner hétéves szerződést írt alá a Microsofttal, amely szerint a társaság a szoftveróriás Internet Explorerét fogja használni online szolgáltatásához.
A Microsoft és az AOL Time Warner csütörtökön kötött együttműködési megállapodásának egyik pontja szerint az AOL az elkövetkező években az Internet Explorert fogja alkalmazni online szolgáltatásán. Egyes ipari elemzők szerint ez alighanem azt jelenti, hogy a Netscape projekt véget ér.

"Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a Netscape végleg kikerül az AOL látóköréből" - mondta Rob Enderle, a Giga Information Group elemzője. "Az AOL a jövőben az Internet Explorerrel folytatja, és nincs oka rá, hogy tovább támogassa a Netscape fejlesztését."

Richard Parsons, az AOL Time Warner vezérigazgatója a megállapodást követően bizonytalanul nyilatkozott a Netscape jövőjét illetően. Elmondása szerint a társaság tiszteletben tartja a Netscape értékét, de inkább az Internet Explorert támogatja. "Meghosszabbítottuk a Microsoft böngészőlicencét az AOL klienshez, mivel igen jól működött" - mondta Parsons.

A Netscape Navigator első, 1.0-s verziója 1994-ben jelent meg, majd a szoftver rövid idő alatt óriási népszerűségre tett szert. A megoldás még 1998-ban is fej fej mellett haladt a Microsoft Internet Explorerrel. Az AOL ekkor vásárolta meg a böngészőt, amely ezután egyre inkább visszaszorult a Microsoft megoldásával szemben.

"A Netscape böngésző valójában sosem kapott jelentős támogatást az AOL-tól, annak ellenére, hogy a tulajdonába került" - mondta Enderle.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09