Az Intel és a Sun együtt készít nagy teljesítményű alkalmazásokat

forrás Prim Online, 2003. június 11. 18:02
[smallimage 1 left] A Sun Microsystems és az Intel együttműködik annak érdekében, hogy a Java technológiára építve gazdag, audio-, video- és multimédiás alkalmazásokat készítsen az Intel XScale technológiájú processzoraira épülő mobileszközök felhasználói számára.
Az együttműködés részeként az Intel és a Sun optimalizálja a Sun Connected Limited Device Configuration (CLDC) HotSport implementációját az Intel különféle mobileszközökhöz, például mobiltelefonokhoz és PDA-khoz szánt XScale processzorcsaládjára. A Sun ezután az optimalizált virtuális gépeket (VM-eket) biztosítja a vezető mobileszközgyártók számára is. Az ilyen optimalizálások eredményeképpen a gyártók egyszerűbben integrálhatják a javás szoftvereket saját eszközeikre és megnövelhetik az alkalmazások teljesítményét.

A CLDC HotSpot Implementation egy nagy teljesítményű virtuális gép, amely kifejezetten az erőforrásokban korlátozott fogyasztói mobileszközök - például mobilkészülékek, személyhívók és PDA-k - piacára koncentrál. Az Intel XScale technológiájú processzorai - az Intel PXA255 és Intel PXA26x processzorok, valamint a nemrégiben bejelentett Intel PXA800F mobilprocesszor - alacsony fogyasztású, nagy teljesítményű platformot kínálnak a fogyasztó mobileszközökhöz. Az együttműködés eredménye egy olyan optimalizált platform lesz, amely lehetővé teszi tartalomgazdag és nagy teljesítményű Java alkalmazások készítését a mobileszközökre is.

A Sun CLDC HotSpot implementációjának az Intel XScale technológiájára optimalizált változata várhatóan a következő negyedévben jut el az OEM-ekhez. A tervek szerint még idén megjelenhetnek olyan OEM készülékek, amelyek ezeket az optimalizálásokat használják. Az együttműködés később további optimalizálásokra is kiterjedhet majd a Sun és az Intel részéről.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50