Micron: a PC-kereslet jobb a vártnál a második negyedben

MTI Sajtóadatbank, 2003. június 12. 09:50
A Micron Technology Inc. áramkörgyártó szerint a személyi számítógépek iránti világkereslet a második negyedben jobban alakul a vártnál.
A Micron Technology Inc. a számítógép-memóriák áramköreinek második gyártója a világon. Alelnöke, Kipp Bedard egy szakmai tanácskozások azt mondta a keddi tőzsdezárás után, hogy az Egyesült Államokban az eddig jelzettnél "sokkal jobb" piacot vár, és úgy véli, hogy Ázsiában is elkezdődik a megszilárdulás.

A Micron Technology 84 centtel 13,15 dollárra drágult kedden, miután előzőleg közölte, hogy folyó negyedévi termelése mérsékelten meghaladja a szakértők várakozását.

Az amerikai félvezetőgyártók nem várt jelenlegi jó kilátásai szerdán jelentősen erősítették az ázsiai tőkepiacokat is.

A frankfurti értéktőzsdén szerdán az Infineon lapkagyártó a kereskedés első félórájában 3,9 százalékkal drágult, ezt az alkuszok ugyancsak a Micron kedvező ágazati előrejelzésével magyarázták. Az Infineon szerdán dél felé 4,68 százalékos nyereséggel 9,39 euró volt, az előző napi 8,97 eurós záró után. A papírok idei csúcsa 27,48 euró, mélypontja 9,20 euró volt, az év eleje óta 60,04 százalékot vesztettek.

A Micron Technology Inc. február közepén jelentette be, hogy költséghatékonysági programja keretében tíz százalékkal csökkenti alkalmazottainak számát világszerte. A Micron 18 ezer főt foglalkoztatott. Ez - az 1985-ös félvezetőpiaci visszaesés idején végrehajtott után - a második tömeges elbocsátás volt a cég történetében. A Micron költséghatékonysági programja kiterjed egyes folyamatban lévő kutatási-fejlesztési programok félbehagyására is.

A Micron és ágazati társai által gyártott DRAM memóriák a személyi számítógépek legszokványosabb elemei. Áraik folyamatos nyomás alatt vannak a DRAM és SDRAM memória elemeket lassan kiszorító és iparági szabvány rangjára emelkedő kétszeres adatátvitelű DDR DRAM memóriák megjelenése óta. A Micron azt is bejelentette, hogy a jelenleg alkalmazott 0,13 mikronos gyártási technológiát fokozatosan a 0,11 mikronossal váltja fel.
Kulcsszavak: Micron

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09