Palm PDA ütemterv

Széll Zoltán, 2003. június 23. 12:14
A Palm a kéziszámítógép-piac egyik vezető szállítója. A vállalat most nyilvánosságra hozta az év végéig terjedő időszak PDA kibocsátási ütemtervét. A Palm a hátralévő félévben az alábbi termékek bevezetését tervezi:
- „high-end" Zire 200 MHz-es Intel PXA261 processzorral, és integrált 32 MB StrataFlash memóriával. A processzor 32 bites külső adatbuszt tartalmaz. Ez a modell lesz az első, amely a Palm OS 6 operációs rendszer felügyelete alatt fut.

- „high-end" Tungsten 400 MHz-es Intel PXA263 processzorral és 64 MB integrált Intel StrataFlash memóriával. Kapható lesz egy nagyobb változat is, amely további 64 MB (összesen: 128 MB) memóriát tartalmaz. A 32 bites Intel processzor 32 bites külső és belső adat-utakkal rendelkezik.

- Palm OS 6 operációs rendszer.

A Palm az új PDA-kban az Intel XScale lapkákat az integrált StrataFlash memóriával kombinálja, amely lehetővé teszi a nyomtatott áramköri lap (PCB) területének és ezzel együtt a költségek csökkentését. Három komponenst egy lépésben integrálnak a PCB-re. A processzorok infrastruktúrája lehetővé teszi, hogy az Intel PXA26x sorozatba tartozó új lapkák a PCB újratervezése nélkül használhatók. Ez csökkenti a tervezési költségeket és ezen keresztül a PDA-k árát.

A Palm növeli az új PDA-k grafikus képességét is. Ezért az új modellekben az ATI IMAGEON 3200 grafikus lapkákat használja. Az ATI grafikus lapkával kombinált Palm PDA-k legfontosabb jellemzői: fejlett 2D grafika, MPEG/JPEG kódolás, nagy hatásfokú energia-felügyelet a hosszabb telepélettartamhoz, kivételes képminőség, nagy teljesítményű optimalizált host határfelület, integrált periféria I/O funkciók gazdag választéka, integrált kép-puffer és LCD vezérlő a helytakarékossághoz.
Kulcsszavak: Palm pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50