Nagy méretű új Eizo és LG LCD monitorok

Tóth Kristóf, 2003. június 24. 09:32
Az elmúlt napokban New Yorkban megrendezett CeBIT America nem volt híján vadonatúj, nagy méretű LCD monitor újdonságoknak, hiszen többek közt például az Eizo Nanao és az LG Electronics is ezt a rangos rendezvényt használta fel arra, hogy bejelentse legújabb high-end kategóriás LCD kijelzőit.
Mindkét gyártó újdonságai a 3000 dollár körüli ársávban helyezkednek el, és várakozások szerint már a jövő hónapban világszerte megvásárolhatóak lesznek.

Az Eizo Nanao által az amerikai CeBIT-en bemutatott 21 colos képátlójú ColorEdge CG21-et, illetve a 18 colos képátlójú ColorEdge CG18-ot a gyártó elsősorban azon professzionális grafikus felhasználóknak szánja, akik számára rendkívüli fontossággal bír az eddig leginkább csak a hagyományos katódsugárcsöves monitorok nyújtotta precíz színmegjelenítés. Ezzel szemben az LG Electronics által most bejelentett Flatron L2320A típusjelzésű, 23 colos képátlóval rendelkező LCD újdonság várhatóan nem annyira a dolgozószobák, mint inkább a nappalik dísze lesz, annál is inkább, mert az LG újdonsága mellé két nagyteljesítményű hangfal is jár.

Az Eizo Nanao munkatársai elmondták, hogy a 21 colos ColorEdge CG21 2899 dolláros, vagyis mintegy 650 ezer forintos, a 18 colos ColorEdge CG18 pedig 1859 dolláros, vagyis megközelítőleg 415 ezer forintos áron lesz kapható. A gyártó képviselői elismerték, hogy ezen árak némileg magasabbak a konkurencia árainál, azonban felhívták a figyelmet arra, hogy a ColorEdge technológia révén a cég új LCD monitorai most először képesek ugyanolyan színhűséget biztosítani, mint a katódsugárcsöves monitorok, ennek pedig természetesen megvan a maga ára. A professzionális felhasználók közül eddig sokan a nem megfelelő színminőség miatt nem vásároltak LCD monitorokat, mostantól azonban már nyugodtan megtehetik, ugyanis itt vannak az Eizo ColorEdge monitorai - nyilatkozta Kazuyuki Kajikawa, az Eizo szóvivője.

Az LG Electronics által bemutatott Flatron L2320A típusjelű multimédiás LCD monitor 3099 dollárba, vagyis mintegy 695 ezer forintba kerül. Ezen nem kevés pénzért a vásárlók egy 16:9-es képarányú, 1920 x 1200 pixeles felbontású high-end kategóriás LCD monitort kapnak. A gyártó egyébként ígéretet tett arra, hogy a most debütált 23 colos modell hamarosan 30, 40, illetve 50 colos társakat fog kapni.
Kulcsszavak: LCD monitor LG Eizo

Díjazták az építőipar „rocksztárját”

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója vehette át az idei "Év Építőipari Személyisége" díjat. A szakember 30 éve képzi és inspirálja a szakembereket és az építőanyag kereskedőket, emellett támogatja a megrendelőket építési álmaik valóra váltásában. Legyen szó TikTok videóról, egy medence burkolásáról készülő oktatóanyagról, vagy ezer szakember motiválásáról egy konferencián, Markovich Béla mindenhol ott vagy és minden lehetőséget megragad, közvetlenül hozzájárulva az építőipar kultúrájának fejlődéséhez.

2024. március 29. 15:16

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05