INFOmarket: Kilenc játékos nap

forrás Prim Online, 2003. június 25. 14:59
A játékoké lesz a főszerep Magyarország legnagyobb, nagyközönségnek szóló informatikai rendezvényén. A BNV-vel tavaly első ízben megrendezett INFOmarket – Információtechnológiai és telekommunikációs vásár együttesen 110 ezer látogatót vonzott Budapesti Vásárközpontba.
Ebben az évben meghosszabbított, kilenc napos (két hétvégés!) nyitva tartással, szeptember 6-14. között fogadja a játékos kedvű látogatókat az INFOmarket, amelyre, valamint a kiállítással egyidőben megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Vásár, Magyar Világ, Intersound és a Budapesti Divat Napok rendezvényekre összesen 130 ezer érdeklődőt várnak a szervezők.

Külön „Játékszigeten" mérhetik össze tudásukat a PlayStation játék rajongói, a robotharcok kedvelői, illetve a tavaly nagy sikert arató Counter-Strike játék idei bajnokságának résztvevői. A számítógépes versenyekre eddig több százan jelezték részvételi szándékukat. A szigeten önálló blokkot alkotnak a játékokhoz kapcsolódó szoftverek, a szoftvereket kiszolgáló technikai háttér valamint a mobil kommunikáció „élő" tesztelése.

A látványos közönségcsalogató programok és virtuális bajnokságok az információtechnológiai, továbbá az adat és telekommunikációs cégek bemutatkozását kísérik. A hardver és szoftver piac újdonságai mellet irodatechnikai cikkek, adatátviteli- berendezések, szolgáltatások, vonalas-, mobil készülékek és szolgáltatások, e-mail-, GSP rendszerek és szolgáltatások, M-Commerce, valamint műholdas és mikrohullámú rendszerek alkotják a termékskálát. Figyelemmel kísérik a kiállítást a jelentős számítástechnikai lapok, amelyek szintén jelen lesznek a standokon. Az INFOmarket sikerét jelzi, hogy a visszatérő kiállítók mellett 65% az új jelentkezők aránya.

A kiállítás szakmai partnere az Informatikai Vállalkozások Szövetsége.
Kulcsszavak: INFOmarket kiállítás

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Hol van a használt mobilok legjobb helye?

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 18. 21:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09