Tovább csökken a DVD-ROM meghajtók ára

Tóth Kristóf, 2003. július 1. 22:50
[smallimage 1 left] A DVD-ROM meghajtók eladásai az év második felében várhatóan jelentősen növekedni fognak, mivel a készülékek ára tovább zuhan, és lassan megközelíti a CD-ROM meghajtókét.
Az optikai meghajtók forgalmazásával foglalkozó tajvani cégek jelentése szerint az idei év második negyedében 15 dollárra csökkent a CD-ROM meghajtók szerződéses darabára az év elején regisztrált 17-18 dolláros szintről. Ezzel egyidőben a DVD-ROM eszközök darabára 30 dollárról 26-27 dollárra esett.

Bár a DVD-olvasók még mindig jóval drágábbak, mint a CD-ROM-változatok, ez a különbség az év második felében jelentősen csökkenni fog, mivel a DVD-ROM eszközök ára folyamatosan és lendületesen fog esni. Ennek oka a forgalmazók szerint az olyan kulcsfontosságú alkatrészek árának csökkenése, mint például az olvasófej.

A hírforrások szerint a CD-ROM meghajtók ára már nem fog számottevően csökkenni, mivel a gyártók nem tudják tovább mérsékelni előállítási költségeiket, az eladott készülékeken pedig már így is csak minimális haszna van a cégeknek.

Több jelentősebb gyártó, mint a Lite-On IT, a BenQ, a Samsung Electronics és a Hitachi-LG Data Storage az év végére várható keresletnövekedésre felkészülve még a nyár folyamán kibővíti gyártókapacitását, ezzel is tovább gerjesztve az árak csökkenését.

A Lite-On IT, amely a hírforrások szerint a Samsung és a Hitachi-LG Data Storage mellett jelenleg a három legnagyobb DVD-ROM-gyártó egyikének számít, az év második felében átlagosan havi 300-400 ezer DVD-olvasó meghajtót kíván legyártani.
Kulcsszavak: DVD Samsung Hitachi Benq

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50