35 éves az Intel

forrás: Prím Online, 2003. július 15. 11:26

[smallimage 1 left] Az Intel Corporation-nél megkezdődött az a 35 éves fennállást ünneplő globális eseménysorozat, melynek első állomásaként ma csúcstechnológiás termékeket helyeztek el egy - a központban felállított - időkapszulában.

A társaság két alapítója, Gordon Moore, az Intel nyugalmazott elnöke és Andy Grove, az Intel elnöke beszédet mondott az alkalmazottak előtt a – Szilícium-völgy kialakulását elindító, a mikroprocesszort megalkotó, majd a világ legnagyobb lapkagyártójává váló – vállalat fennállásának 35. évfordulója alkalmából. Ünnepi beszédet mondott Craig Barrett, az Intel vezérigazgatója, valamint Paul Otellini, az Intel elnöke és operatív igazgatója is.

Az 1968-ban a néhai Robert Noyce, valamint Gordon Moore és Andy Grove által alapított Intel ma több mint 40 országban 78 ezer alkalmazottat foglalkoztat. Különös ünnep a mai a cég legrégebbi alkalmazottai számára is. Paul Metrovich - a vállalat egyik legrégebbi alkalmazottja - 34 éve dolgozik az Intelnél és személyesen ismerte az első 150 alkalmazottat; de a 177. alkalmazott Logan Sage és a 227. alkalmazott Tony Martinez számára is egyedülálló nap az Intel 35. születésnapja.

„35 évnyi folyamatos megújulás és innováció: ennek köszönheti az Intel, hogy a világgazdaság egyik húzó ipari ágazatában mindig is az élen állt – mondta Barrett. „Szó szerint megváltoztattuk a világot és továbbra is azon fáradozunk, hogy a változás katalizátorai maradjunk. A mai nap éppen ezért az innováció ünnepe."

Az időkapszulába a világ Intel-központjai által elküldött emléktárgyak kerültek, például egy csúcstechnológiát képviselő 300 milliméteres szilíciumlap Oregonból, egy mikroprocesszor-csomag Kínából és egy újság Costa Ricából. Az olajfából faragott fadoboz Izraelből érkezett – ahol az Intel Centrino mobiltechnológiájának egyik legfontosabb tervezőközpontja található – és egy fémből készült galambot tartalmaz, Izraelnek az eljövendő békére vonatkozó reményét szimbolizálva. Az időkapszulát 2018-ban, az Intel fennállásának 50. évfordulóján fogják felnyitni.

Kulcsszavak: Andy Grove Intel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05