Új merevlemezes DVD rekorderek a Panasonictól

Tóth Kristóf, 2003. július 15. 23:01
A Matsushita Electric Industrial bejelentette, hogy a közeljövőben két vadonatúj, integrált merevlemezzel rendelkező DVD rekordert fog piacra dobni.
A Panasonic DIGA termékcsaládba tartozó DMR-E100H, illetve DMR-E200H Japánban már augusztustól kezdve megvásárolható lesz, a DMR-E100H pedig idén ősztől kezdve fog megjelenni a különböző nemzetközi piacokon. Mindkét modell részét képezi többek közt egy SD (Secure Digital) memóriakártyák, valamint egy PCMCIA kártyák fogadására hivatott bővítőhely.

A 120 GB tárolókapacitással rendelkező integrált merevlemezzel szerelt Panasonic DMR-E100H árát nem jelölte meg a gyártó, a nem kevesebb mint 160 GB kapacitású winchesterrel szerelt Panasonic DMR-E200H-ról viszont tudni lehet, hogy ajánlott fogyasztói ára 198 ezer jen, vagyis mintegy 388 ezer forint lesz. A bejelentés kapcsán többek közt arról is szó esett, hogy a DMR-E100H típusjelzésű modell 120 GB-os merevlemeze maximálisan 160 órányi, a DMR-E200H típusjelű modell 40 GB-tal nagyobb kapacitású integrált winchestere pedig mintegy 212 órányi videoanyag tárolására képes.

A most bejelentett két új DVD rekorder a Panasonic elsősorban azok számára ajánlja, akik nagy méretű videokönyvtáraikat minden eddiginél könnyebben szeretnék kezelni, illetve kategorizálni. A Panasonic újdonságai az MPEG-2, illetve MPEG-4 formátumú digitális videoanyagokon kívül egyébként a JPEG, illetve TIFF digitális fényképeket is képesek kezelni, tehát esetükben nincs akadálya a családi digitális fényképnézegetésnek sem. Említésre méltó, hogy mind a DMR-E100H, mind a DMR-E200H képes az egy időben történő MPEG-2, illetve MPEG-4 rögzítésre, illetve többek közt arra, hogy a merevlemezén tárolt különböző digitális anyagokat SD memóriakártyára másolja. A két új berendezés segítségével ezenkívül az MPEG-2 állományok MPEG-4 formátumúvá történő konvertálása, ezt követően pedig memóriakártyára történő másolása is megoldható, még pedig egyetlen lépésben.

A Panasonic DMR-E100H, illetve DMR-E200H a DVD-R és DVD-RAM formátumú lemezek írásával képes megbirkózni, tehát a DVD+R szabványt a cég újdonságai egyelőre nem támogatják. A fejlesztők elmondása szerint egy a készülékek merevlemezén tárolt egyórás videofelvételt DVD-RAM, illetve DVD-R lemezre rögzíteni mindössze 5, illetve 2,5 percig tart.
Kulcsszavak: Panasonic DVD DVD+R

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50