Az AOL elbocsátja a Netscape/Mozilla fejlesztõit

Tóth Kristóf, 2003. július 19. 13:45
[smallimage 1 left] Az elemzők szerint az AOL egyszerűen "bedobta a törülközőt", amikor úgy döntött, hogy elbocsátja a Netscape webböngésző szoftver fejlesztésével foglalkozó mintegy 50 programozót.
"Nem mondanám, hogy a páciens halott, de az biztos, hogy inkább zombinak tűnik, mint élőnek. Véleményem szerint a közeljövőben biztosan nem lesz újabb Netscape verzió" - mondta Jonathan Gaw, az IDC piackutató cég egyik vezető elemzője. Gaw véleményével Geoff Johnston, a StatMarket piackutató cég elnökhelyettese is egyetért. "Úgy tűnik, az America OnLine bedobta a törülközőt. Véleményem szerint a jelenlegi a legutolsó Netscape verzió, amit láthattunk" - mondta Johnston.

Andrew Weinstein, az AOL egyik szóvivője egyelőre tagadta, hogy ütött volna a Netscape órája. "Továbbra is támogatni fogjuk a Netscape webböngészőt, és a Netscape továbbra is része marad stratégiánknak" - közölte a szóvivő.

Számos jel ugyanakkor a böngésző lassú halálára utal. "Nem hinném, hogy a napokban végrehajtott leépítés után bárki is maradt volna az AOL-nál, aki a Netscape fejlesztésével foglalkozna" - mondta egy, a társasághoz közel álló szakértő. A Netscape legutolsó jelentős verziója a tavaly bejelentett 7.0-ás volt, de a felhasználók többsége továbbra is a 4.7-es verziót használja, állítja Johnston.

A Netscape projekt végére már a közelmúltban is következtetni lehetett, amikor az America OnLine a Microsofttal kötött megállapodásában vállalta, hogy öt éven keresztül az Internet Explorert fogja használni szolgáltatásához. Ezzel a lépéssel a társaság saját böngészőjét szorította háttérbe egy rivális megoldással szemben.
Kulcsszavak: Netscape AOL böngésző

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09