SAP e-kereskedelmi megoldás bevezetése másfél hónap alatt

forrás Prim Online, 2003. július 28. 15:53
A dán Mascot International munkaruházati gyár az SAP Internet Sales villámgyors bevezetésével automatizálta értékesítési tranzakcióit, tökéletesítette megrendelőinek nyújtott szolgáltatásait, egyúttal mérsékelte működési költségeit.
SAP e-kereskedelmi megoldás bevezetése másfél hónap alatt


A dán Mascot International munkaruházati gyár az SAP Internet Sales villámgyors bevezetésével automatizálta értékesítési tranzakcióit, tökéletesítette megrendelőinek nyújtott szolgáltatásait, egyúttal mérsékelte működési költségeit.
<p>
Az SAP AG bejelentette, hogy a munkaruhákat előállító Mascot International A/S (továbbiakban Mascot) dán középvállalatnak mindössze hét hétre volt szüksége az SAP Internet Sales megoldás sikeres bevezetéséhez. A nagyságtól függetlenül bármilyen vállalat által használható SAP Internet Sales rendkívül ügyes e-kereskedelmi megoldás, amely gyorsan üzembe állítható és tökéletesen összekapcsolható az SAP R/3 rendszerrel. Ezen felül kiaknázza a mySAP CRM (mySAP Customer Relationship Management, Ügyfélkapcsolat Kezelés) e-kereskedelmi megoldásait, anélkül, hogy ehhez teljes körű CRM-bevezetésre volna szükség. A megoldás alkalmazása révén a Mascot immár gazdaságos értékesítési és kapcsolattartási csatornaként használhatja az Internetet egész viszonteladói hálózatára kiterjedően, automatizálhatja az értékesítési tranzakciókhoz kapcsolódó folyamatokat, továbbá csökkentheti az értékesítés és a szolgáltatások összköltségét.
<p>
A Mascot – amely az SAP Internet Sales első ruházat és cipőipari megrendelője a - több mint 1200-féle saját tervezésű munkaruházati cikket gyárt, illetve értékesít Nyugat-Európában és Skandináviában, ugyanakkor Kelet-Európában és a Távol-Keleten is vannak gyártóüzemei. A központi irodájában mindössze 170 alkalmazottat foglalkoztató magáncégnek gazdaságos, könnyen megvalósítható business-to-business (B2B) e-kereskedelmi megoldásra volt szüksége, melynek segítségével a több mint 13 000 cikkszám alatt nyilvántartott termékskálájának értékesítési folyamatait teljes körűen és gazdaságosan működtetheti. A cég olyan e-kereskedelmi megoldást várt az SAP-tól, amely problémamentesen integrálódik a meglévő SAP Apparel and Footwear iparági és az SAP R/3 korábbi megoldásaival, továbbá biztosítja a beruházás gyors megtérülését. A Mascot ráadásul nyitva kívánta hagyni a lehetőséget arra, hogy – a szoftver kapcsolattartási és mobil értékesítési funkcióinak 2003. szeptemberében kezdődő kiterjesztésével – a teljes mySAP CRM rendszert nehézségek nélkül bevezethesse. Jelenleg egy pilot rendszeren tesztelik a mySAP CRM ügyfélkapcsolati funkcióit, a teljes körű bevezetést pedig a jövő évtől tervezik.
<p>
Az SAP Internet Sales megoldással a Mascot teljes mértékben automatizálta értékesítési tranzakciós folyamatait, és ezzel azonnali költségmegtakarítást ért el. A felhasználóbarát e-kereskedelmi megoldás kedvező fogadtatásra talált a kiskereskedelmi ügyfelek körében; az értékesítéssel foglalkozó munkatársak így – a bejövő hívások fogadása helyett – több időt tudnak értékesítést előkészítő telefonbeszélgetésekre szánni.Az SAP AG bejelentette, hogy a munkaruhákat előállító Mascot International A/S (továbbiakban Mascot) dán középvállalatnak mindössze hét hétre volt szüksége az SAP Internet Sales megoldás sikeres bevezetéséhez. A nagyságtól függetlenül bármilyen vállalat által használható SAP Internet Sales rendkívül ügyes e-kereskedelmi megoldás, amely gyorsan üzembe állítható és tökéletesen összekapcsolható az SAP R/3 rendszerrel. Ezen felül kiaknázza a mySAP CRM (mySAP Customer Relationship Management, Ügyfélkapcsolat Kezelés) e-kereskedelmi megoldásait, anélkül, hogy ehhez teljes körű CRM-bevezetésre volna szükség. A megoldás alkalmazása révén a Mascot immár gazdaságos értékesítési és kapcsolattartási csatornaként használhatja az Internetet egész viszonteladói hálózatára kiterjedően, automatizálhatja az értékesítési tranzakciókhoz kapcsolódó folyamatokat, továbbá csökkentheti az értékesítés és a szolgáltatások összköltségét.
Kulcsszavak: SAP CRM e-commerce

Hol van a használt mobilok legjobb helye?

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 18. 21:15

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Ezek a legújabb trendek a használtautó-piacon

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 19:01

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09