Samsung: új multifunkciós mobilterminál

forrás Prim Online, 2003. augusztus 7. 22:04
[smallimage 1 left] Az eszköz a digitális konvergencia klasszikus példája, mely a mobiltelefon funkciókat a tv, fényképezőgép, videokamera és más eszközök szolgáltatásaival egyesíti. A termék a Pocket PC 2002 Phone Edition operációs rendszer Hangul verzióját használja, melyet a Samsung és Microsoft közösen fejlesztett ki.

A nemrégiben kifejlesztett MITs M400 mobiltelefonként, televízióként, számítógépként, digitális fényképezőgépként, videokameraként, útikalauzként, MP3 lejátszóként és rádió adó-vevőként használható. Az operációs rendszer a Pocket PC 2002 Phone Edition operációs rendszer Hangul (koreai írást használó) verziója. Ez a Samsung Electronics és Microsoft által közösen fejlesztett verzió könnyen használható koreai írást kezelő felületet kínál a multimédia alkalmazásokhoz.

A MITs M400 operációs rendszere tartalmazza a Microsoft Word, Excel és naptárkezelő programokat. A felhasználók bármikor és bárhol elkészíthetik dokumentumaikat, és szabadon megoszthatják adataikat a személyi számítógépeken futó hagyományos Microsoft Office termékekkel. Közvetlen MSN hozzáférés is elérhető a termékből. Egyéb programok is telepíthetők a Yonhap News hozzáférés, biztonságos online kereskedés, biztosítási irányelvek tervezése vagy céges internet funkciók megvalósításához, így a felhasználó teljes mobil iroda környezethez jut.

Az MITs M400 beépített 300 000 képpontos digitális fényképezőgéppel/videokamerával rendelkezik, mely 270 fokos szögtartományon belül elforgatható a fényképek és videofilmek elkészítéséhez, melyek eltárolhatók és később lejátszhatók. A termék legfeljebb 128 MB beépített memóriával kerül forgalomba, mely egy csatlakozón keresztül 512 MB-ra bővíthető.

A beépített tv-tunerrel a hagyományos tv-csatornák (Koreában a KBS, MBC, SBS és EBS) ingyenesen érhetők el, és a tv-képekről felvétel készíthető.

A 3,5 hüvelykes TFT-LCD képernyő beállítható vízszintes vagy függőleges működéshez is. A Windows Media Player a video- és mp3 fájlokat a számítógépeken megszokott módon játssza le, így a szórakoztatási lehetőségek teljes tárházát kínálja.

A vezeték nélküli infravörös (IrDA) kapcsolaton keresztül adatok vihetők át más terminálokra. A Push to Talk nyomógomb használatával az eszköz rádió adó-vevőként használható, mely különösen hasznos nagy eseményeken.

Az opcionális navigációs rendszer az autóvezetőknek nyújthat segítséget a hangfelismerés, hangszolgáltatás és 3D képek segítségével.

  • A világ MIT piaca, mely az intelligens telefonokat és PDA-kat is magában foglalja, ez évben várhatóan 15 millió eszköz értékesítését teszi lehetővé. Az első negyedévben megjelent IDC-adatok szerint a Samsung Electronics 5,1%-kal részesedett a multifunkciós terminálok világpiacából, ezzel a negyedik helyen áll a gyártók között. Ezen a piacon robbanásszerű növekedés és hatalmas verseny várható, és nem csak a Nokia, Motorola és más telefongyártók, hanem Microsofthoz hasonló szoftvergyártók és PDA gyártók - például Palm és Handspring- között is.

A egyesült államokbeli és koreai jelenlétre támaszkodva a Samsung Electronics az európai piacot is megcélozza. A cég ebben az évben 6-7 MIT modell bemutatását tervezi világszerte.

A Samsung az MIT készülékeket stratégiai fontosságú következő generációs termékeknek tartja. Ennek megfelelően a cég további új modelleket fejleszt ki, melyek különböző operációs rendszerekkel (Microsoft, Palm, Symbian, Linux) elégítik ki a különböző piacok és felhasználók igényeit.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09