A Nokia WCDMA 3G gerinchálózatot szállít a svájci Sunrise szolgáltató számára

Kollár Csaba, 2003. augusztus 8. 23:04
A Nokia a svájci Sunrise szolgáltató WCDMA 3G gerinchálózatának szállításáról szóló megállapodást írt alá. A szállítások már elkezdődtek: a Nokia a sunrise országos WCDMA hálózatának zökkenőmentes kiépítése érdekében telepítette a 3G gerinchálózati berendezéseket. A hálózat a tervek szerint 2004 végén kezdi meg működését.
A Nokia WCDMA 3G gerinchálózati megoldásának köszönhetően a Sunrise ügyfelei fejlett multimédiás mobilszolgáltatásokkal gazdagodhatnak, például a multimédiás üzenetküldés és az élő videostreaming előnyeit élvezhetik majd.

A hálózat hatékony beindítása érdekében a hálózati berendezéseken túl a Nokia projektirányítást, telepítést és integrálást, valamint a hálózat versenyképességét megőrző sokoldalú ügyfélszolgálatot, így képzést, szoftverkarbantartást és sürgősségi szolgáltatásokat is biztosít. A 2G és 3G hálózat és a mobilszolgáltatások közös irányítása érdekében a berendezéseket a már létező Nokia NetAct" üzemeltetés-támogató rendszerbe integrálják.

„Örömmel dolgozunk együtt a Nokiával. A Nokia 3G megoldása meggyőződésünk szerint műszakilag elsőrangú szolgáltatást biztosít, és megfelel azon igényünknek, hogy a 3G szolgáltatásokat költséghatékony és hatásos hálózatkiépítést követően kínálhassuk ügyfeleink számára. A svájci piacon újító szellemű szolgáltatóként számon tartott Sunrise elkötelezett amellett, hogy ügyfelei számára kiváló minőségű, izgalmas és felhasználóbarát 3G szolgáltatásokat kínáljon. A Nokia biztosított minket támogatásáról e cél elérése érdekében" - mondta Bo Chamberlain, a sunrise műszaki vezérigazgatója.

„Egy olyan újító szellemű szolgáltató, mint a Sunrise számára a Nokia 3G megoldásának alkalmazása egyet jelent a svájci fejlett mobilszolgáltatási piac vezetésével. A WCDMA az egyetlen valóban szélessávú vezeték nélküli szabvány, és egyben a leggazdaságosabb, leghatékonyabb, valamint a messze a legnagyobb felhasználói bázissal, jelenléttel és barangolási lehetőséggel rendelkező hálózati megoldás" - mondta Daniel Clauss, a Nokia Switzerland értékesítési vezetője.

A Sunrise márkanév mögött a TDC Group AS tagja, a TDC Switzerland AG áll. A svájci távközlési piac liberalizációja után a Sunrise volt az első magánszolgáltató, amely megkezdte működését az országban. A vállalat Svájcban 1,17 millió mobilhálózati előfizetővel rendelkezik. A társaság Sunrise márkaneve egyet jelent az innovatív termékekkel és szolgáltatásokkal, ideértve számos GPRS és MMS alkalmazást is. A sunrise emellett vezetékes szélessávú és internetszolgáltatásokat is kínál. A vállalat a TDC Group 100 százalékos tulajdonában áll.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50