A Broadcom per helyett inkább 60 millió dollárt fizet az Intelnek

Kiss Ádám Zoltán, 2003. augusztus 8. 23:21
A kommunikációs chipjeiről ismert Broadcom bejelentette, hogy inkább kész 60 millió dollár kifizetésére az Intelnek egy keresztlicencelési megállapodás keretében, mint hogy újból bíróság elé vigyék nézeteltéréseiket.
Az eset hátterében egy régebbi szabványügyi vita áll, melynek során az Intel bírósági úton szerette volna tisztázni kapcsolatát a Broadcommal. Az Intel szerint a vállalat öt különböző szabványt sértett meg termékeivel. A korábbi eljárások mindegyike egyfajta kölcsönös licencmegállapodás lehetőségéhez jutott ki, a Broadcom most ezt fogadta el a további jogi csatározások helyett. A korlátozott együttműködés 2008-ig szól, a Broadcom pedig a további beláthatatlan ítéletek megelőzése végett egyszeri alkalommal kész kifizetni az Intel által kért 60 millió dolláros kártérítést. Az eset érdekessége, hogy az Intel tulajdonképpen a Broadcom korai befektetői közé tartozik, ám a két vállalat kapcsolata később megromlott a kommunikációs piacon kiéleződő versenyhelyzet miatt.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05