Sulinet Expressz Programban értékesítő cégek az INFOmarketen

2003. szeptember 6-14., BNV

forrás Prim Online, 2003. augusztus 30. 19:01
Az idei INFOmarket kiállítás egyik érdekessége és várhatóan a legnagyobb közönség-érdeklődésre számot tartó része lesz a Sulinet Expressz Programban részt vevő cégek kiállítási szigete a D pavilonban. A közel 200 négyzetméteres kiállítási részben a legnevesebb számítástechnikai gyártók és forgalmazók (Hewlett Packard, Albacomp) mellett megjelennek azok a kisebb értékesítő cégek is, akik közvetlen kapcsolatban állnak a vásárlóközönséggel.
A néhány hete elindult Sulinet Expressz Program máris szép sikerekkel büszkélkedhet, a kezdeti eredmények (két hónap alatt több mint 1 milliárd Ft értékben durván 13 500 vásárlás történt - ebből több mint 3700 esetben komplett PC-t adtak el) és a vásárlások folyamatos emelkedése garanciát nyújtanak az exponenciális növekedésre. A fokozódó vásárlási láz és közben a vásárlók részéről megfogalmazódó kérdések indokolják, hogy a két igazán népszerű kiállítás, a BNV és az INFOmarket nagy számú közönsége számára a forgalmazó cégek koncentráltan felvonultassák a kínálatot, s ezzel egy időben szakmai ismeretterjesztő előadásokkal, tanácsadásokkal segítsék a jogosultakat eligazodni a kedvezményes vásárlás elméleti és gyakorlati tudnivalóiban. A rendezvényt színesítő népszerűsítő- és játékos programok pedig azt a célt szolgálják, hogy a családok szórakozva ismerkedhessenek az otthoni számítógép-használat, az internetezés hasznosságával.

A 2003. szeptember 6-14-ig a D pavilonban megrendezésre kerülő esemény kezdeményezője és koordinátora a számítástechnikai sajtóban és az internetes kiadványok megjelentetésében nevezet szerzett PRÍM Kiadó; a hazai CIO rendezvények első számú szervezőjeként ismert Infopen Kft. és a vezető külföldi IT és üzleti magazinok hazai disztribútoraként számon tartott TOP MAGAZIN KFT. A kiállítást kísérő szakmai előadások és népszerűsítő programok támogatója az Oktatási Minisztérium (Sulinet Programiroda, Educatio Kht.), valamint az Informatikai Vállalkozások Szövetsége. A Hungexpo Rt. kedvezményes árú standokkal, az Elender üzleti Kommunikáció és az Antenna Hungária Rt. pedig élő internet kapcsolat megteremtésével állt a kezdeményezés mellé.

A Sulinet Expressz kiállítási sziget programjából:

Kiállítás és vásár (értékesítők standjai): mind a gyártó, nagykereskedői oldal, mind pedig a végfelhasználókkal kapcsolatban álló kiskereskedelmi oldal (értékesítési pontok) képviseltetik magukat. Minden standon élő és folyamatos internetkapcsolat lesz az Antenna Hungária és az Elender Üzleti Kommunikáció jóvoltából.

Tanácsadó-szolgálat (adókedvezmény, hitel, vásárlás módja stb.): a Sulinet Programiroda ügyfélszolgálatának munkatársai segítik a látogatókat és vásárlókat a gyakran ismétlődő kérdések szakszerű megválaszolásával.


Szakmai és népszerűsítő előadások: az 50 fős konferenciateremben (közvetlenül a kiállítótér mellett) egy órás időközökkel követik egymást a különféle előadások, fórumok. Ezek témái: a Sulinet Expressz Program részletei; a számítógép, a multimédia alkalmazási lehetőségei otthon, a családban; az Internet-használat fontossága; vásárlási tippek. Cél a program lehetőségeinek bemutatása, egyúttal az informatika, az internet otthoni alkalmazásának népszerűsítése. Az előadásokon térítés nélkül vehetnek részt a látogatók, az előadók neves szakemberek az Oktatási Minisztériumból, a Pénzügyminisztériumból illetve a média különböző területeiről.

A látogatókat többféle nyomtatott kiadvány, ismeretterjesztő anyag is segíteni fogja az eligazodásban.

Az Internet Sziget szolgálja majd a szórakozva tanulást, különféle internetes társasjátékok, szellemi vetélkedők, kérdőív-kitöltések, pl.: "TOP 10 Honlapom", "Mire használom otthon a PC-met?" – versenyek lesznek, amelyeken értékesebb és apróbb ajándékokat nyerhetnek a résztvevők. (Szakmai partner: a Startlap.hu csapata.)

Egy 54 személyes, 4 kocsiból álló kisvasút (Sulinet Expressz kisvonat) a vásártér bejárataitól folyamatosan szállítja a látogatókat a Sulinet Expo pavilonhoz, illetve a Sulinet ugrálóvárhoz. Ez a vonat mindenki számára ingyenes (még a felnőttek is felülhetnek rá). A Sulinet ugrálóvár az előzetes tervek szerint a főtéren (a szökőkút és a B pavilon között) lesz felállítva, a 40 nm alapterületű és kb. 8 m magas ugráló-várat a gyerekek térítés nélkül használhatják.

Magyar Bálint oktatási miniszter úr előre láthatólag szeptember 10-én megtiszteli látogatásával az eseményt.

A Hungexpo Rt. eddigi statisztikái szerint több, mint 20 000 látogató kíváncsi naponta a BNV-re és társrendezvényeire, így a 9 nap alatt közel 200 000 érdeklődő tekintheti meg a Sulinet Expressz kiállítási részt is, amely a tervek szerint az őszre időzített Sulinet Roadshow egyik állomása is lesz.

Hol van a használt mobilok legjobb helye?

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 18. 21:15

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Ezek a legújabb trendek a használtautó-piacon

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 19:01

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09