Érdekes újdonságokkal kecsegtet a jövő heti IDF

Tóth Kristóf, 2003. szeptember 4. 09:01
A jövő hét elején a kaliforniai San Joséban található McEnery Convention Centerben kezdetét veszi az egyik legrangosabb Intel-féle technológiai rendezvény, az Intel Developer Forum, mely várhatóan számos újdonsággal szolgál majd az érdeklődők számára.
A mostani őszi Intel Developer Forum keretein belül a látogatók közel kétszáz órányi szakmai előadáson vehetnek részt, és a legbiztosabb forrásból értesülhetnek arról, hogy a világ legnagyobb chipgyártó cége milyen konkrét tervekkel rendelkezik a közeljövőt illetően. A konferencián mintegy száztíz cég és nagyvállalat képviselteti majd magát, és a rendezvényen természetesen nemcsak a legújabb Intel processzorokról lesz szó, hanem többek közt a Wi-Fi, Hyper-Threading, PCI Express, Gigabit Ethernet, illetve Digital Home technológiákkal kapcsolatos legfrissebb fejlesztésekről is.

A jövő heti IDF egyik kétségtelenül legérdekesebb témája az a jelenleg Prescott fejlesztési kódnevet viselő új generációs Intel processzor lesz, mely hamarosan a jelenlegi Northwood magos Pentium 4 chipek örökébe fog lépni. Mivel már nagyon közel vagyunk a Prescott processzorok hivatalos debütálásához, szinte biztosra vehető, hogy az Intel munkatársai a mostani Intel Developer Forumon már lényegében minden apró részletet el fognak árulni az új jövevényről. Az IDF-en az Intel ezenkívül már csak azért is nagyon nagy hangsúlyt fog helyezni a Prescottra, mert a konkurens Advanced Micro Devices (AMD) rövid időn belül bemutatja majd vadonatúj Athlon 64 processzorát, és hát valamivel el kell terelni a figyelmet erről a rivális termékről.

Az IDF másik központi témája lesz a jelenlegi Pentium M (Banias) processzorok utódjának tekinthető Dothan chip. A Dothanről tudni lehet, hogy az Intel nemrégiben már legyártott belőle néhány tesztpéldányt, illetve, hogy az új generációs notebook processzorban nem kevesebb mint 2 MB másodszintű gyorsítótár kap majd helyet. Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, az első Dothan chipek működési frekvenciája 1,8-2 GHz körül fog alakulni, később pedig ennél nagyobb teljesítményű változatok megjelenésére is számítani lehet.
Kulcsszavak: Intel IDF

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09