SAP: átfogó megoldás a szellemi tulajdont megtestesítő termékek kezelésére

forrás Prim Online, 2003. szeptember 9. 18:01
Az SAP részletesen is ismertette a mySAP CRM közelmúltban bemutatott legfrissebb változatának új fejlesztései közé tartozó szellemitulajdon-kezelő (IPM) képességet.
p.com
Az SAP for Media portfólióban központi szerepet játszó IPM az egyre bonyolultabb szállítási láncok jellegzetességeit figyelembe véve ésszerűsíti a szellemi tulajdon létrehozásának, gyártásának és forgalmazásának folyamatát. Az új IPM-képesség segítségével a különféle ágazatok vállalatai - köztük pl. az EM-TV nemzetközi médiatársaság - eredményesebben kezelhetik szerződéseiket és azok betartását, elszámolhatják és jelentésbe foglalhatják a kifizetett és beérkező jogdíjakat, hatékonyan nyomon követhetik a szellemi tulajdonból felhalmozott készletek alakulását, és növelhetik tevékenységük nyereségességét.

Az SAP átfogó, végponttól végpontig terjedő IPM-megoldást bocsát a médiatársaságok, a kiadóvállalatok és a többi szórakoztatóipari szereplő rendelkezésére. Az online kiadványok, a digitális műsorszórás, az internetről letölthető anyagok és az igény szerinti gyártás elterjedése nyomán ez a terület is gyors és radikális változások időszakát éli. Az SAP IPM-megoldása más ágazatoknak - pl. a vegyipar, a gyógyszer- és a gépkocsigyártás, valamint a hi-tech ágazat és a szoftverfejlesztés – is értékes előnyöket ígér, hiszen lehetővé teszi a cégek számára szellemi tulajdonuk (szabadalmaik és szerzői jogvédelmet élvező termékeik) hatékonyabb kezelését és nyereségesebb hasznosítását.

Az SAP IPM-megoldásával a médiatársaságok fokozatosan kiválthatják drága, különálló rendszereiket, teljes körűen hasznosíthatják szellemitulajdon-készleteiket, növelhetik árbevétel-prognózisaik pontosságát és készpénzgazdálkodásuk eredményességét, és a jövőbeni növekedés érdekében feltérképezhetik az előállított tartalom "csomagolásának" és "átcsomagolásának" lehetőségeit. Az eszközök és a szellemi tulajdonjogok globális szintű hasznosításának optimalizálása, valamint a beérkező jogdíjak gyorsabb nyomon követése révén az IPM-mel ésszerűsíthető a jogdíjelszámolás, csökkenthető a megvásárolt redundáns tartalom mennyisége, lefaraghatók a szerződésadminisztráció költségei, és gyorsan rendezhetők a jogbirtokosok esetleges reklamációi.

Az SAP számos médiatársaságot segít hozzá a televíziózás és az értékesítés gyorsan növekvő piacán a sikeres szerepléshez. Ezek egyike a licencdíjas műsorokhoz fűződő szerzői jogok nemzetközi szintű forgalmazására szakosodott, müncheni székhelyű EM.TV médiakonszern. A társaság elmúlt években létrehozott, világszerte egyedülálló ifjúsági és gyermekműsortárából 115 ország médiapiaci szereplői vásárolnak. Az EM.TV azzal a szándékkal vezette be gazdálkodásában az SAP-megoldását, hogy segítségével maximálja a rendezvényszervezési, televíziós, programkészítési és marketingjogokból álló, nagy értékű portfólió licenceladásaiból származó árbevételt.

Az SAP és egyik médiapiaci partnere által szoros együttműködésben kifejlesztett IPM a média minden ágát képes kiszolgálni, és jól integrálható az SAP for Media csomag funkcióival és megoldásaival. Ily módon lehetővé teszi az érintett cégek számára üzleti alapfolyamataik teljes adminisztrációjának javítását. A mySAP CRM-mel teljes körűen integrált SAP for Media felhasználói magas szinten kezelhetik a jog- és licencbirtokosokkal, a licencvásárlókkal és a szellemi tulajdont megtestesítő termékek alkotóival fennálló kapcsolataikat. A mySAP CRM a jogok, licencek és termékek teljes életciklusát képes kezelni – a marketingtől az értékesítésen át az értéknövelt szolgáltatásokig. Az ügyfélkiszolgálás fejlesztése, valamint az elvándorlás mérséklése érdekében a megoldás összehangolja az ügyféloldali tevékenységeket – függetlenül attól, hogy telefonon, az interneten vagy személyesen került sor a kapcsolatteremtésre.

Az IPM az SAP NetWeaver technológiai platform előnyeit hasznosítva támogatja a nyílt szabványokat, és jól illeszkedik a vállalatok meglévő rendszerkörnyezetébe. Ebből eredően megbízhatósága és feldolgozási teljesítménye minden igényt kielégít. Visszaszorítja a manuális adatfeldolgozást és csökkenti az ehhez kapcsolódó hibák előfordulási gyakoriságát. A megoldás portálján valamennyi arra felhatalmazott, érintett cég megtekintheti a szerződéses adatokat - így a szerződések karbantartása és érvényesítése is hatékonyabbá válik.
Kulcsszavak: SAP CRM média

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05