Graphisoft-Synergis szövetség vizualizációs és adatkezelő megoldás fejlesztésére

forrás Prim Online, 2003. szeptember 10. 13:25
A Graphisoft és a Synergis Technologies Inc., a Synergis Adept műszaki adatkezelő megoldás fejlesztője, az épületadatokat vizualizáló, integráló és kezelő komplett rendszert hoznak létre közös ügyfeleik számára.
Az ügyfélkör intézményei közé tartozik az amerikai parti őrség építésügyi hivatala, a honvédelmi minisztérium egyik részlege. A hivatal regionális stratégiai tervezési (Regional Strategic Planning – RSP) koncepcióját a két vállalat által fejlesztendő interoperábilis rendszer bevonásával kívánja megvalósítani. E koncepció a stratégiai tervezés és a taktikai programok végrehajtását integrálva szakítani kíván a hagyományos tervezési módszerekkel.

„Szükségünk volt egy olyan eszközre, amely az ArchiCAD Virtuális Épület információanyagát átviszi saját dokumentumkezelési folyamatunkba" – mondta Jack Dempsey, az amerikai parti őrség építésügyi hivatalának parancsnokhelyettese. „Az ArchiCAD generálja és tárolja a legfontosabb épületinformációkat, az Adept segítségével pedig ezeket az adatokat integrálhatjuk a döntéshozatalba a regionális stratégiai tervezés során."

Jelenleg a Graphisoft ArchiCAD-et térinformációs adatbázisok felállításához, az RSP létesítmények 3D-s modellezéséhez, főként pedig a létesítmények teljes életciklusának menedzseléséhez szükséges 3D-s adatbázisok létrehozására használják. Az Adept a CAD-fájlok, az ArchiCAD modellek, valamint a hozzájuk kapcsolódó specifikációk és szerződések kezelését, nyomon követését és hozzáférését teszi lehetővé.

Az ArchiCAD és az Adept integrációjának fejlesztését a Graphisoft baltimore-i partnere, az AEC Information Systems segítségével végzi.
Kulcsszavak: Graphisoft CAD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09