Intel digitális médiaprocesszorok

Széll Zoltán, 2003. szeptember 12. 10:59

A lapkagyártó óriás új digitális médiaprocesszorokat vezetett be, amelyeket a Xerox Corporation közreműködésével fejlesztettek. Az Intel most kezdte meg az új processzorok mintáinak szállítását, tömeggyártásuk a negyedik negyedévben kezdődik.
Az Intel MXP5800 és az Intel MXP5400 digitális média processzorokat olyan komplex eszközökhöz tervezték, mint a közepes és high-end képalkotó és képfeldolgozó termékek (pl.: digitális másolók, szkennerek, nyomtatók és többfunkciós eszközök). A processzorok a nagy teljesítményű alkalmazásspecifikált integrált áramköröket (ASIC) a mikroprocesszorok programozhatóságával kombinálja. Az új processzorok a dokumentum- és képalkotó eszközök gyártói számára lehetővé teszik a fejlesztési költségek és a tervezési ciklus idejének csökkentését, továbbá biztosítják az ASIC-szerű teljesítményt, amely programozható szilícium építő-blokkon alapul.

Az MXP5800 lapka nyolc számítógépet tartalmazó méretezhető tömböt foglal magába, amely a nagy teljesítmény biztosításához az adatfolyamhajtott processzorokat és a speciális hardvergyorsítókat kombinálja. Az MXP5400 lapka négy számítógépet tartalmaz. A több processzor a teljesítmény magas szintjét biztosítja. A több számítógép a processzor belsejében egymástól függetlenül programozható. Ezért valamennyi gép, párhuzamosan különböző műveleteket végezhet.

A két új programozható digitális médiaprocesszor a gyártók számára lehetővé teszi új jellemzők és képességek hozzáadását szoftver segítségével a tervezési ciklus folyamán vagy upgrade-ként a termék üzembe helyezése után. Ez rendkívül kedvező idő, mivel az ASIC lapkák fejlesztési ideje 12-24 hónap. Ezért a szabványokban bekövetkező változások vagy cserék estén nem kell új eszközöket fejleszteni, mivel a program segítségével a lapka képessége könnyen módosítható. A gyártók az MXP5800 és MXP5400 eszközöket több, eltérő tulajdonságokkal rendelkező terméksorban használhatják. A Xerox az Intelt a komplex dokumentum-kép algoritmusok fejlesztésében segítette. Ez biztosítja a processzorok sokoldalú használatát.

Az MXP5800 lapka ára 10 000 darabos mennyiségben 68 dollár, az MXP5400 lapkáé hasonló mennyiségben 51 dollár.
Kulcsszavak: lapka processzor Intel

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05